27.4.15

Οι ''μπαχαλάκηδες'' της Βουλής...

Οι ''μπαχαλάκηδες'' της Βουλής
Τελευταία, ένα νέο είδος πολιτικών φύεται στη Βουλή. Με αφορμή, τις πρόσφατες συνεδριάσεις της για την ΠΝΠ, αυτό το είδος βρήκε ευκαιρία να...
συγκεκριμενοποιήσει και τα χαρακτηριστικά του. Η διαρκής επανάληψη του φαινομένου 'μπαχαλοποίησης' αποκτά πλέον σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα αντιπολιτευτικής διαδικασίας.
Από τις αήθεις προσωπικές επιθέσεις κατά μεμονωμένων βουλευτών περάσαμε στη συντονισμένη επίθεση, εναντίον της κυβέρνησης, από το κοινό μέτωπο που συστήνουν τα τρία μνημονιακά κόμματα, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του.
Οι βίαιες λεκτικές επιθέσεις στις συνεδριάσεις της Βουλής προσομοιάζουν στην πολιτική βαρβαρότητα. Κλιμακώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, σε ένα είδος πολιτικό bullying με στοχοποιήσεις συγκεκριμένων προσώπων, όπως κατά της προέδρου της Βουλής, του υπουργού Οικονομικών καθώς και βουλευτών Β. Διαμαντόπουλος, Ρ. Μακρή κ.α.
Στόχος η συντονισμένη ένταση, επαναλαμβανόμενη και συχνά προγραμματισμένη, για μεγαλύτερη τηλεθέαση, με τα δελτία των καναλιών. Με τον τρόπο αυτό, η εικόνα «του μπάχαλου» τείνει να σηματοδοτήσει την πολιτική πραγματικότητα. Στήνεται από μια ολιγομελής ομάδα και επικρατεί και νοηματοδοτεί τα πολιτικά σημαίνοντα με τη δύναμη της επιβολής που διαθέτουν συστημικά ΜΜΕ διαστρέφοντας την πολιτική εκτίμηση του κοινού.
Το νέο είδος πολιτικού μπάχαλου στήνεται με απανωτές διακοπές, υβριστικές εκφράσεις, χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, υπονοούμενα, υπαινιγμούς, ευθείες βολές με ακραία σχόλια και απανωτές αποχωρήσεις στη Βουλή από τους κ. Αδ. Γεωργιάδη,Αν. Λοβέρδο, Στ. Θεοδωράκη, Χ. Θεοχάρη  και από κοντά οι Κ. Μητσοτάκης, Ντ. Μπακογιάννη.  
Με την πάγια συνδρομή των μέσων της διαπλοκής μοιάζουν να στοχεύουν να επιτύχουν ένα κλίμα πλειοψηφίας, που όμως δεν διαθέτουν, όπως πολύ εύστοχα τόνισε χθες στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης. Ενώ προφανής είναι ο στόχος δημιουργίας κλίματος αποσταθεροποίησης και άρα αδυναμίας διακυβέρνησης της χώρας.
Οι πατριώτες της πρώην συγκυβέρνησης αδιαφορούν ότι προσβάλλοντας τους θεσμούς, απεκδύονται της σοβαρότητας που θα έπρεπε να έχει η κοινοβουλευτική διαδικασία και ξιφουλκούν με αγοραία επιχειρήματα δείχνοντας, τόσο την ποιότητα της πολιτικής τους σκέψης και δράσης, όσο και την αδυναμία να σταθούν έντιμα σε μια πολιτική αντιπαράθεσης ουσίας.
Κοινό μέτωπο εκτροπής και αποσταθεροποίησης
Οι κόντρες των πρόσφατων συνεδριάσεων ξεκινούν με την έναρξη της συζήτησης προτάσσοντας διαρκώς ζητήματα διαδικασίας και υποτιθέμενων ενστάσεων που με μαεστρία στήνονται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Από το χορό δεν λείπει το ΚΚΕ που συνεπικουρεί και συχνά επικροτεί αυτή τη μεθόδευση. Έτσι η κυβέρνηση μοιάζει απομονωμένη και φαντάζει μειοψηφική, παρόλο που διαθέτει σε συντριπτικά ποσοστά τη στήριξη από τον ελληνικό λαό, σύμφωνα και με τις κυριακάτικες δημοσκοπήσεις.
Ποντάροντας στην αποδυνάμωσή της κυβέρνησης,  η αντιπολιτευτική συνεργία Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ επιδιώκει να υφαρπάξει την εξουσία ακόμα και χωρίς εκλογές. Ήδη έπεσαν οι πρώτες προτάσεις για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ). Ενώ το ΚΚΕ αρκείται όπως, εδώ και δεκαετίες, πράττει στη μονοπώληση του τίτλου της μόνης 'πραγματικής, λαϊκής' αντιπολίτευσης  και όλοι είναι ικανοποιημένοι στο ίδιο παιχνίδι που δεκαετίες παίζεται στη χώρα επιτρέποντας στη διαπλοκή να θριαμβεύει, στον ακραίο καπιταλισμό να απομυζά τους πολίτες και τους πόρους και τίποτα να μην αλλάζει ποτέ.
Στόχος της αριστερής διακυβέρνησης ήταν να επαναφέρει την πολιτική στην ουσία της. Δεν μπορεί, τώρα, να σύρεται έρμαιο στα παιχνίδια υποβάθμισης και έκπτωσης των δημοκρατικών διαδικασιών, που αποκλειστικό σκοπό έχουν τη διάβρωση και τη φθορά της. Δεν επιτρέπεται να δίνει λαβή για να οργανώνεται το παιχνίδι της αλλοίωσης της ψήφου του ελληνικού λαού. Οφείλει να μελετά καλύτερα και να δρα αποφασιστικότερα. Να αποδεικνύει καθημερινά εμπράκτως ότι είναι άξια της λαϊκής εντολής που έλαβε.
Λαϊκή απαίτηση είναι να τολμήσει και να μη λυγίσει στις πιέσεις. Να προχωρήσει άμεσα στο χτύπημα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Να πληρώσουν αυτοί που φέρουν ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, οι πλούσιοι, οι φοροδιαφεύγοντες, οι καναλάρχες.
Κυβέρνηση και βουλευτές δεν θα πρέπει να 'τσιμπάνε' στο παιχνίδι της 'αποσταθεροποίησης' και της εικόνας του προσχεδιασμένου χάους στη Βουλή. Οι διαρκείς προκλήσεις που δέχονται είναι το τελευταίο χαρτί της αντιπολίτευσης που θέλει να παίζει το ρόλο σκιώδους κυβέρνησης. Δεν μπορεί να καθηλώνεται το κυβερνητικό έργο, με προσχήματα δημοκρατικής ευαισθησίας και ατερμόνων 'συζητήσεων επί της διαδικασίας' εκθέτοντας την κυβέρνηση 'βορά' των αντιπάλων της που συγκροτημένα μεθοδεύουν τη φθορά της...
Μπρέγιαννη Κατερίνα
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: