10.4.15

Τέχνασμα, η επίσκεψη Τσίπρα στην Μόσχα…

Το Bloomberg έχει αμφιβολίες για την συνάντηση με τον Πούτιν…

Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Μόσχα, Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από την Αθήνα ότι δεν...
ζήτησε καμία οικονομική βοήθεια από τον Ρώσο ομόλογο του, καθώς και ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεν προσπάθησε από την πλευρά του να εκμεταλλευτεί την κατάσταση διχασμού που επικρατεί στην Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg «υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αναφορικά με την βιωσιμότητα των εκατέρωθεν τοποθετήσεων».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει πως η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Μόσχα ήταν ένα τέχνασμα στην προσπάθειά του να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μαλακώσουν τους όρους των δανείων τους προς την Ελλάδα.

Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να ήθελε να δείξει ότι - σε περίπτωση που η ΕΕ δεν υποχωρήσει - η Ελλάδα μπορεί κάποια μέρα να βρει άλλους ευεργέτες, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει υπενθυμίζει ότι ως μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει βέτο στην ανανέωση των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το πρακτωρειο, όσο κι αν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εύγλωττα αρνήθηκε στην συνέντευξη την Πέμπτη στην τηλεόραση του Bloomberg την οποιαδήποτε τέτοια σύνδεση, το μήνυμα ήταν σαφές.

Από την πλευρά του ο Πούτιν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια πιθανή διάσπαση της Ευρώπης και ο ίδιος προσπαθεί να σταματήσει τις κυρώσεις κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Δουλεύει επιμελώς να πείσει αμφιταλαντευόμενες χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα, ότι η συνεργασία με τη Ρωσία φέρνει ανταμοιβές, συνήθως με τη μορφή των επενδύσεων σε ενεργειακές υποδομές.

Αν ο Πούτιν καταφέρει τη διαίρεση της ΕΕ, σημειώνεται στο άρθρο, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επωφεληθεί.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Τσίπρας συνεχίσει τα τέχνασμα, αυτό θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο για την Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: