24.4.15

Τελευταία ημέρα επαφών του Ν. Κοτζιά στις ΗΠΑ...



Με συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Tο ραντεβού είναι...
προγραμματισμένο για τις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Νωρίτερα, στις 9 το πρωί, τοπική ώρα, ο Ν. Κοτζιάς θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, με τον προσωπικό απεσταλμένο του γεν. γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τους Στάνλεϊ Μπέργκμαν και Ντέιβιντ Χάρις, πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της American Jewish Committee αντίστοιχα.

Στη 1 και μισή το μεσημέρι, τοπική ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο.

Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς θα παρακαθίσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη δεξαμενή σκέψης Council on Foreign Relations με θέμα τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ με συνάντησή του, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: