8.4.15

Ο Αυστριακός Καγκελάριος για το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα...

Τη θέση ότι το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την...
κοινή γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στη Βιέννη, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου, διαφοροποιούμενος προφανώς για μια ακόμη φορά στο θέμα της Ελλάδας, από τις αρνητικές έως εξαιρετικά επικριτικές σχετικές τοποθετήσεις άλλων Ευρωπαίων ηγετών.

Ο καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  γνωρίζει επακριβώς πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί έως το τέλος του μήνα στις υποχρεώσεις της».

«Η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερη αξιοπιστία. Η συζήτηση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πρέπει να οδηγηθεί μέσα σε εύθετο χρόνο σε ένα θετικό τέλος, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

Σε αντίθεση με τον Βέρνερ Φάιμαν, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, δήλωσε, μετά το υπουργικό συμβούλιο, ότι βλέπει «πολύ επικριτικά» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, «διότι δεν πρόκειται για ένα ταξίδι αναψυχής».

Παραπέμποντας στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ο Ράινχολντ Μιτερλένερ, επισήμανε ότι «το να παίζει κανείς με αυτό το θέμα, σημαίνει ότι παίζει με την αλληλεγγύη και με την κοινή γραμμή» και αυτό είναι «εξαιρετικά προβληματικό» και πρέπει «να διακοπεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προερχόμενου επίσης από το Λαϊκό Κόμμα, Αυστριακού υπουργού Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «προειδοποιώ επειγόντως για μια προσέγγιση (σ.σ. Αθήνας - Μόσχας) και δεν θεωρώ καθόλου καλό το παιχνίδι που παίζεται»...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: