6.4.15

Προθεσμία πήρε ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ...

Έλαβε προθεσμία ο τραπεζίτης για την υπόθεση των εξοπλιστικών
Την υπερασπιστική του γραμμή χαράσσει ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ μετά  την προθεσμία που έλαβε από τους αρμόδιους ανακριτές, προκειμένου να...
δώσει εξηγήσεις για υποθέσεις με «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων που εκκρεμούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το τραπεζικό στέλεχος θεωρείται πρόσωπο κλειδί καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση της Siemens και των υποβρυχίων.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARIBAS φέρεται να εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Μάλιστα, ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού. 

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ήταν καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης οι ελβετικές αρχές είχαν αρνηθεί την έκδοση του στην Ελλάδα αλλά τελικά συνελήφθη στο Άμπου Ντάμπι.

Πάντως, μετά την απολογία του κατηγορούμενου τραπεζίτη δεν αναμένονται εκπλήξεις αφού νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως θα παραμείνει κρατούμενος καθώς θα καθίσει στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: