22.4.15

Που είναι ο τσαμπουκάς σας;..

Βούτσης: Έως τον Ιούνιο θα είμαστε σε λειψυδρία...

Ως την «επιτομή του επείγοντος, του εκτάκτου και του άκρως σημαντικού γεγονότος» χαρακτήρισε την ρύθμιση με την οποία κυβέρνηση «μαζεύει» τα...
ταμειακά διαθέσιμα 1.500 δημόσιων φορέων και ΟΤΑ ο Νίκος Βούτσης, προκειμένου να υποστηρίξει την επιλογή να κατατεθεί στην Βουλή με την μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

«Τα κάνουμε για να έχουμε μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση με την ελάχιστη άνεση ρευστότητας», είπε, για να στρέψει τα βέλη του προς τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες που έχουν βγει στα «κάγκελα» με την προωθούμενη ρύθμιση θυμίζοντας πως πριν από λίγα χρόνια «όταν η τότε κυβέρνηση νομοθετούσε για την περικοπή κατά 60% του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων για τους ΟΤΕ ήρθαν οι πλειοψηφίες τους και κατέθεσαν φάκελο με τίτλο "η συμβολή των ΟΤΑ στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα"».

«Δεν είναι πράξη αντίστασης αυτό που γίνεται από ορισμένους ηγετικούς παράγοντες των ΟΤΑ. Είναι περιορισμένη ευθύνη σε κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Άρνηση ανάληψης ευθύνης», είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε πως τα χρήματα που από τους ΟΤΑ δεν θα δοθούν προς εκπλήρωση εξωτερικών υποχρεώσεων.

«Έως τον Ιούνιο θα είμαστε σε λειψυδρία», είπε και προανήγγειλε ότι η χώρα μέχρι το καλοκαίρι θα υφίσταται το μαρτύριο της σταγόνας.

«Από τον Αύγουστο δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ και ενόψει της μεγάλης συμφωνίας που ελπίζουμε στα μέσα καλοκαιριού η χώρα πληρώνει τις υποχρεώσεις της για να φθάσουμε στην μεγάλη συμφωνία με γενναία απομείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους...», σημείωσε

Επισήμανε επίσης πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει «συμφωνία γέφυρα μέχρι το καλοκαίρι», ενώ μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς για την τακτική του επικεφαλής της ΕΚΤ.

Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση είπε «δεν λέτε για τον Ντράγκι που δίνει 1 τρις ευρώ στις χώρες που δανείζονται με μηδενικά επιτόκια και εξαιρεί την Ελλάδα. Αυτό το αίσχος την ξεφτίλα γιατί δεν τι λέτε;».

Υποστήριξε τέλος ότι «μας χρωστούν, 1,2 δισ. ευρώ και 1,9 δισ. ευρώ. Η χώρα θα έπρεπε να συμμετάσχει στο μεγάλο deal της ποσοτικής χαλάρωσης.. που είναι ο τσαμπουκάς σας;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: