10.4.15

Πολύνεκρο τροχαίο στο Μαρόκο...

 Πολύνεκρο τροχαίο στο Μαρόκο: 14 παιδιά ανάμεσα στα θύματα (Video) - Media
14 παιδιά ανάμεσα στα θύματα (BINTEO)...
Τουλάχιστον 33 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά που επέστρεφαν από αθλητική διοργάνωση, σκοτώθηκαν σήμερα στο Μαρόκο όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με...
ένα φορτηγό προτού αρπάξει φωτιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί κοντά στην κοινότητα Σμπίκα περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ραμπάτ, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό εννέα ανθρώπων, εκ των οποίων οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MAP επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για περίπου 40 νεκρούς επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός. Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύνεκρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στην ιστορία του Μαρόκου.

Μια επίσημη αντιπροσωπεία στην οποία θα συμμετέχει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Χασάντ αναμένεται να μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας μέσα στην ημέρα.

Τα αίτια που οδήγησαν στη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με το φορτηγό δεν είναι προς το παρόν γνωστά.

Στην πλειονότητά τους τα θύματα είναι παιδιά 8 με 14 ετών, όπως δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Νεότητας και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες, μετέφερε κυρίως νεαρούς αθλητές και τους συνοδούς τους οι οποίοι επέστρεφαν από μια αθλητική διοργάνωση.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται στο Ταν-Ταν, δήλωσε ο Μοχάμεντ Αζάζ διευθυντής του τομέα υγείας στην επαρχία Γκελμίν-Σμαρά.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους του Μαρόκου, δηλαδή 11 θάνατοι ημερησίως κατά μέσο όρο σε μια χώρα 34 εκατομμυρίων κατοίκων.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι τα τροχαία δυστυχήματα στο Μαρόκο έχουν «κοινωνιο-οικονομικό κόστος» περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ το χρόνο, δηλαδή σχεδόν το 2% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: