3.4.15

Βέλγιο: Αυτοκτόνησε πρώην υπουργός...

Νεκρός μέσα σε κανάλι, βρέθηκε χθες ένας από τους γνωστότερους πολιτικούς του Βελγίου και πρώην αρχηγός κόμματος, λίγες ώρες μετά την...
ανακοίνωση της εισαγγελίας ότι θα δικαζόταν κατηγορούμενος για βιασμό.

Ο 60χρονος Ρομπέρ «Στιβ» Στιβέρ, υπήρξε ο αρχηγός του Φλαμανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και προστατευόμενος του Βίλι Κλάες, του πρώην υπουργού Εξωτερικών που διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για ένα χρόνο προτού παραιτηθεί το 1995 εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς της πόλης Άσσελτ στο ανατολικό Βέλγιο επιβεβαίωσαν ότι το πτώμα του Στιβέρ ανασύρθηκε από το παρακείμενο κανάλι νωρίς χθες το απόγευμα έπειτα από τον εντοπισμό του ποδηλάτου του στην περιοχή. «Εκτιμούμε ότι πρόκειται για αυτοκτονία», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο Στιβέρ υπήρξε επί σειρά ετών ιδιοκτήτης μπαρ, διετέλεσε δήμαρχος και μέχρι το 2009 περιφερειακός κυβερνήτης.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο Στιβέρ είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει εις βάρος του μία γυναίκα πριν από δύο χρόνια, η οποία υποστήριζε ότι την είχε βιάσει το 2010 έπειτα από γνωριμία τους στα παρασκήνια μίας τηλεοπτικής εκπομπής.

Η αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση και χθες οι εισαγγελείς στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι ένας δικαστής διέταξε την παραπομπή του σε δίκη για βιασμό. Ο Έλιο Ντι Ρούπο, ο ηγέτης του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε «σοκαρισμένος» από τον θάνατο του Στιβέρ και κάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: