8.4.15

Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση...

Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευσηΒαρόμετρο η έκδοση εντόκων γραμματίων και η συνεδρίαση του Euroworking group...

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η σημερινή έκδοση εντόκων ύψους 1,4 δισ. ευρώ από την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να...
καλύψει τα περίπου 700 εκατ. ευρώ, που είχαν ως τώρα ξένοι επενδυτές. 

Την επόμενη ημέρα Μεγάλη Πέμπτη, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει 460 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο και περίπου 500 εκατ. ευρώ για μισθούς. 

Το ελληνικό ζήτημα θα εξεταστεί διεξοδικά σήμερα το απόγευμα στην πρώτη μέρα της συνεδρίασης του Euroworking group.

Πλέον η διαπραγμάτευση μπαίνει στην τελική ευθεία και στόχος είναι να βρεθεί κοινός τόπος έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου και να ξεκινήσει η εκταμίευση της δόσης σταδιακά. Οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων είναι πυρετώδεις και εφ' όλης της ύλης, ενώ και άλλοι τεχνοκράτες αναμένεται να ενισχύσουν τα κλιμάκια αυτά μετά το Πάσχα.

Ενόψει των αλλεπάλληλων συνεδριάσεων του EWG την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι Ευρωπαίοι ζητούν, πάντως, από την Αθήνα να κάνει την πρώτη κίνηση με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βίντερστάιν, να δηλώνει: «Θα γίνει συνάντηση αύριο του EuroWorking Group. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε. Για τα υπόλοιπα εναπόκειται στους Έλληνες πλέον να κάνουν ένα βήμα».

Το υπουργείο Οικονομικών βλέπει θετικά τις επαφές που έγιναν στην Ουάσινγκτον και υπήρξε και διάθεση ευελιξίας από Ταμείο για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων. Επιπλέον, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την επιθυμία των ΗΠΑ να παίξουν το ρόλο του τίμιου διαμεσολαβητή για μια έντιμη συμφωνία.

Σύμφωνα, πάντως, με Αμερικανό αξιωματούχο, που μίλησε στο Reuters ζητήθηκε από την Αθήνα να προσηλωθεί στις τεχνικές διαβουλεύσεις...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: