22.4.15

Το βράδυ τα αποτελέσματα ...


Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την ανεύρεση φακέλου με ύποπτη σκόνη στο κτίριο της 16 της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Το βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο...
που γίνεται στο δείγμα λευκής σκόνης.


Νεότερη ενημέρωση:

Το βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο που γίνεται στο δείγμα λευκής σκόνης, την οποία περιείχε φάκελος που εστάλη στην Εισαγγελία Αθηνών και ανοίχθηκε στο κτήριο 16. 

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο γραφείο και για καθαρά προληπτικούς λόγους τους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα. 

Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα οι επιστήμονες, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, ήταν υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα.

Το δείγμα της λευκής σκόνης έχει ήδη αποσταλεί στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Παρά το γεγονός ότι σε ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα -αν πρόκειται για άνθρακα ή όχι- απαιτούν 24 ώρες, έχει δοθεί εντολή μέχρι το βράδυ να γνωρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύνθεση της λευκής σκόνης. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Νωρίτερα:
Ανδρες της ΕΜΑΚ της πυροσβεστικής και του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν εκκενώσει προληπτικά το κτίριο.

Ο φάκελο που δεν είχε αποστολέα εστάλη στην εισαγγελία. Ο φάκελος περιείχε λευκή σκόνη.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: