17.4.15

Ποτάμι: «Όπισθεν ολοταχώς» στην παιδεία...

Tο ΠοτάμιOπισθοδρομικό θεωρεί το Ποτάμι το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, σχολιάζοντας δηκτικά ότι διαγράφεται «πεδίο δόξης λαμπρό για απορυθμίσεις και ασκήσεις εμμονικής ιδεοληψίας».

«Η...
σαφής προσπάθεια αναβίωσης του νόμου πλαίσιο 1268/1982 στα πανεπιστήμια», σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Μαυρωτά, «είναι διακαής πόθος του παλαιοκομματικού πανεπιστημιακού κατεστημένου, απομακρύνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από τον σύγχρονο ακαδημαϊκό κόσμο και το διεθνές γίγνεσθαι. Μεταξύ άλλων διώχνει τους διεθνής εμβέλειας Έλληνες και ξένους επιστήμονες, καταργώντας τα συμβούλια ιδρύματος στα οποία συμμετείχαν και επαναφέρει τους αιώνιους φοιτητές περνώντας τα λάθος μηνύματα».

«Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση» προσθέτει, «διακρίνεται από ένα αξιοπερίεργο παρεμβατισμό στα ιδιωτικά προκειμένου να καλύψει την έλλειψη πολιτικής στα δημόσια», ενώ τονίζει ότι «η ουσιαστική κατάργηση των πρότυπων σχολείων θα στερήσει από τη δημόσια εκπαίδευση ένα από τα λίγα επιτεύγματα για τα οποία μπορεί να υπερηφανεύεται». 

Τέλος, ο κ. Μαυρωτάς θεωρεί πως η επιλογή διευθυντικών στελεχών εκπαίδευσης με εκλογή «θα θρέψει τον πελατειασμό, υποσκελίζοντας τα αντικειμενικά προσόντα των υποψηφίων και θα προωθεί τους αρεστούς κι όχι τους πιο άξιους».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: