24.4.15

Καταψηφίζουμε και με τα δύο χέρια...

Eπαίσχυντη χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Βουλή.

«Καταψηφίζουμε και...
με τα δύο μας χέρια αυτή την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζητάμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία ώστε ο κάθε βουλευτής να πάρει την ευθύνη του και όχι να κρύβεται πίσω από συλλογικές ευθύνες κυβερνητικές ή κομματικές».

«Τον πατριωτισμό τον θυμόσαστε κάθε φορά που έχετε ανάγκη τον ελληνικό λαό. Όταν θέλετε να βάλετε στο χέρι ότι του έχει απομείνει, αφού πρώτα τον έχετε ξεζουμίσει παντοιοτρόπως. Αυτό κάνει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ», είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «βάζει χέρι στα διαθέσιμα» μιας σειράς οργανισμών του Ελληνικού Δημοσίου όπως οι δήμοι και οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία. «Η Κυβέρνηση ομολογεί πως είναι πράξη εσωτερικού δανεισμού την οποία αναγορεύει ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και αξιοποιεί το κλίμα ανασφάλειας. Αναδεικνύει τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία η ίδια η κυβέρνηση φροντίζει να συντηρεί και να αναπαράγει με τη βοήθεια των δανειστών εταίρων, τακτική που γνωρίσαμε πολύ καλά πέντε χρόνια, κάθε φορά που ήταν να έρθει μια δόση ή να προετοιμαστεί το έδαφος για να κλειστεί μια νέα συμφωνία Μνημόνιο», είπε ο κ. Κουτσούμπας και προέβλεψε ότι αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί «τα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «η αρπαγή των διαθέσιμων πόρων» θα επιδεινώσει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών στους δήμους, αποτελώντας νάρκη για την στοιχειώδη μάλιστα λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών των δήμων που υπηρετούν τα λαϊκά στρώματα. «Αναφέρομαι στις σχολικές επιτροπές, στους παιδικούς σταθμούς, για την τροφοδοσία τους, σε κοινωνικές δράσεις, στα προγράμματα σίτισης, θέρμανσης στα σχολεία, σε πολιτιστικές, αθλητικές υποδομές, σε μικρές εργολαβίες που εξυπηρετούν τους πολίτες», είπε ο κ. Κουτσούμπας. Όπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιγράφει ως θετικό και θεμιτό κάθε επιλογή του νεοφιλελευθερισμού και της επάρατης δεξιάς»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: