23.4.15

Πρόοδος σε αργή κίνηση...

Πρόοδος σε αργή κίνηση - MediaΜετ’ εμποδίων συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, καθώς τα αργά βήματα στις συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο πλαισιώνονται από μπαράζ δημοσιευμάτων και δηλώσεων εμπλεκόμενων αξιωματούχων και...
παραγόντων της Ε.Ε. που καλλιεργούν την άποψη ότι την ευθύνη των καθυστερήσεων αλλά και τυχόν αδιεξόδου θα την έχει η Αθήνα. Ωστόσο το χθεσινό Euroworking Group διαπίστωσε την πρόοδο των συζητήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά κλιμακώνονται ενώ την ίδια στιγμή και παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης ότι τα λεφτά τελειώνουν, η πλευρά των δανειστών σφυρίζει αδιάφορα, με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να δηλώνει ότι έτσι κι αλλιώς το πρόγραμμα - γέφυρα λήγει στο τέλος Ιουνίου, παραπέμποντας σε συμφωνία - πακέτο στο τέλος του προσεχούς διμήνου, λίγο πριν από τις λήξεις των ομολόγων που κατέχουν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ (Ιούλιος - Αύγουστος).

Το ίδιο - ότι η Ελλάδα έχει διορία ώς τις 30 Ιουνίου - έσπευσε να υπογραμμίσει και ο «πολύς» Σόιμπλε, ο οποίος πάντως παραμένει συνεπής στη δική του (;) σκληρή γραμμή, ότι δηλαδή η Αθήνα, προκειμένου να πάρει χρήματα, θα πρέπει να ξαναμπεί στις «μνημονιακές ράγες». «Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στον σωστό δρόμο για την ανάκαμψη, κάτι που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι» υποστήριξε σε συνέντευξη στο Bloomberg, παρόλο που ταυτόχρονα σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ ό,τι και να γίνει, επισείοντας το «γερμανικό» σενάριο της χρεοκοπίας εντός ευρώ.

Μια γεύση για το πώς διαμορφώνονται – έναν μήνα μετά την επταμερή και τη διμερή συνάντηση στο Βερολίνο – σε ανώτατο επίπεδο οι διαθέσεις της Γερμανίας θα έχει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: