17.4.15

"Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα"...

Παρέμβαση με πολλαπλούς αποδέκτες, πραγματοποιεί με δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

"Ήρθε η ώρα ο...
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει και πάλι νέες πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η επικοινωνιακή καταιγίδα σκληροπυρηνικών κύκλων των δανειστών περί Grexit ή χρεοκοπία εντός ευρώ και να λάβει σάρκα και οστά ο έντιμος συμβιβασμός που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση", αναφέρει ο Δημ. Παπαδημούλης και καλεί τα τεχνικά κλιμάκια να δουλέψουν εντατικά ώστε να βγει "λευκός καπνός" το συντομότερο δυνατό. 

"Το αμοιβαίο συμφέρον της Ελλάδος και της ευρωζώνης είναι η λύση και όχι η ρήξη, γι’ αυτό και πιστεύω ότι παρά τους εκβιασμούς και τις παγίδες αυτό τελικά θα επιτευχθεί" τονίζει χαρακτηριστικά.

Είναι σαφές, όπως προκύπτει και από το "πίσω μέρος" της δήλωσής του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανησυχεί ότι υπάρχουν δυνάμεις και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος που δεν υπηρετούν πειστικά – ίσως και δεν επιθυμούν - τον "έντιμο συμβιβασμό" για τον οποίο έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και καλεί τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες. 

Πολύ περισσότερο, που ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει άριστα το εχθρικό κλίμα κατά της κυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα που επικρατεί σε ακραίους κύκλους των δανειστών, αλλά και σε κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

Η αποκλειστική δήλωση του Δημ. Παπαδημούλη στο Real.gr έχει ως εξής:

"Ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει και πάλι νέες πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η επικοινωνιακή καταιγίδα σκληροπυρηνικών κύκλων των δανειστών περί Grexit ή χρεοκοπία εντός ευρώ και να λάβει σάρκα και οστά ο έντιμος συμβιβασμός που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση. 

Τα τεχνικά κλιμάκια πρέπει να δουλέψουν εντατικά μέχρις ότου βγει λευκός καπνός το συντομότερο δυνατό. Το αμοιβαίο συμφέρον και της Ελλάδας και της ευρωζώνης είναι η λύση και όχι η ρήξη, γι’ αυτό και πιστεύω ότι παρά τους εκβιασμούς και τις παγίδες αυτό τελικά θα επιτευχθεί"...
Σκουρής Βασίλης

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: