24.4.15

Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι κοντά...

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και αυτά που ακούτε από τα ΜΜΕ...

Αποκλειστικές δηλώσεις στο euronews έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά το Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας και έβγαλε ένα…
αρνητικό κλιμα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, όμως, επιμένει πως η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο δείχνει και στην πραγματικότητα η συμφωνία είναι κοντά.

“Η απόσταση από τη συμφωνία είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον καπνό, τη φωτιά και το θειάφι που βλέπετε”, σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως κατά τη γνώμη του “είμαστε κοντά σε συμφωνία”.

Ακόμη, ο Βαρουφάκης διαψεύδει τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, όπως του Bloomberg, που αναφέρουν πως αντιμετώπισε εχθρικό κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

“Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και αυτά που ακούτε από τα ΜΜΕ. Είμαστε ενήλικες και συνάδελφοι. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και έχουμε καλές σχέσεις”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Υπάρχουν φυσικά και εντάσεις, αλλά μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε και στη φημολογία πως κάποιος υπουργός Οικονομικών -πιστεύεται πως είναι αυτός της Σλοβενίας- έκανε λόγο για plan B στη διάρκεια της συνεδρίασης:

“Η άμεση αντίδρασή μου ήταν πως δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει plan Β. Και πως κάθε αναφορά σε plan B είναι αντι-ευρωπαϊκή, ενώ επί της ουσίας είναι και αντίθετη με το συμφερόντων του κράτους, του οποίου ο υπουργός έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά”...

Δεν υπάρχουν σχόλια: