10.4.15

Δύο «ξένοι» στην ίδια πόλη...

Στη Μασαχουσέτη θα βρεθούν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την επόμενη Πέμπτη, 16 Απριλίου. Αμφότεροι θα...
είναι ομιλητές σε δύο εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Brookings, όμως είναι άγνωστο εάν θα συναντηθούν μεταξύ τους.

Πρώτος, στη 1.00 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Γερμανός υπουργός, σε θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)». Τρεις ώρες αργότερα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στη φάση των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, με τον γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να υπογραμμίζει πως υπάρχει πρόοδος, αλλά ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων: επομένως απομένει πολύ δουλειά στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο κ. Βαρουφάκης, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Σημειώνεται επίσης πως ο Έλληνας υπουργός, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς και τον κ. Ντέβιντ Βέσελ, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: