13.4.15

Έκκληση και από τον Ραχόι...


Ο Μαριάνο Ραχόι... για την παράνομη μετανάστευση...
Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης  επισήμανε και  ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, απευθύνοντας έκκληση για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και ...
της Μέσης Ανατολής ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αλλά και η «τρομοκρατική βαρβαρότητα».
Ο Ραχόι απηύθυνε την έκκληση αυτή στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οκτώ χωρών της Μεσογείου, τη μεγαλύτερη τέτοια συνάντηση που έχει γίνει από το 2008.
Η σύνοδος οργανώθηκε κατόπιν πιέσεων των χωρών της νότιας Ευρώπης που ζητούν να αντιμετωπιστούν οι απειλές και τα προβλήματα που πηγάζουν από τα νότια της ηπείρου και όχι μόνο από την ουκρανική κρίση.
Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη απειλή από οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος που αποκτούν βάσεις εξόρμησης στη Λιβύη.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών προέλευσης και των χωρών διαμετακόμισης είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Παράλληλα, ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να κλείσει το τεράστιο χάσμα όσον αφορά τις συνθήκες ευημερίας μεταξύ των χωρών της βόρειας και της νότιας Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: