4.4.15

Πανούσης: Δεν υπέβαλα παραίτηση...


Τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει υποβάλει την παραίτησή του -η οποία δεν έγινε αποδεκτή- διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. 

Μιλώντας στο...
«efsyn.gr», ο υπουργός εμφανίστηκε άναυδος και έκπληκτος, υποστηρίζοντας πως ακούει για πρώτη φορά αυτό το σενάριο. 

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης προσπάθησε να αποκλιμακώσει το σκηνικό έντασης που δημιουργήθηκε, μετά το άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Το άρθρο δεν αναφέρεται στην κυβέρνηση, ούτε σκοπός του ήταν να δημιουργήσει αναστάτωση, σημείωσε, συμπληρώνοντας πως ήταν πολιτική η παρέμβασή του κι όχι σχόλιο, όπως του καταλόγισαν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, ο κ. Πανούσης διέψευσε τυχόν ρήξη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ή τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, που ήταν ο πρώην πολιτικός του προϊστάμενος. Μάλιστα, δήλωσε πως ο ίδιος έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ακούει τις απόψεις του και η σημερινή του παρέμβαση «τον διευκολύνει». 

Αναφορικά με το θέμα της «αποκόλλησης» τού υπουργείου Δημόσιας Τάξης από το υπ. Εσωτερικών, και την ταυτόχρονη μεταφορά του υπό την ομπρέλα του υπ. Δικαιοσύνης, υπογράμμισε πως αυτή η ενέργεια βασίζεται στις δικές του επιστημονικές προτάσεις. 

Παραδέχεται πάντως τη «διαφορετική ανάλυση» εντός κυβέρνησης για τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, διαφωνεί όμως με τον όρο «διχασμός». 

Νωρίτερα, ο κ. Πανούσης είχε εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση. «Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον πρωθυπουργό και συνολικά την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις», ανάφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως στο άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο κ. Πανούσης είχε σημειώσει μεταξύ άλλων πως «η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης». Οι θέσεις αυτές του κ. Πανούση εκφράστηκαν λίγα 24ωρα μετά την παρέμβαση διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών στον αύλειο χώρο της Βουλής και την υπαγωγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

 Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: