18.4.15

Ο Σαμαράς και οι δελφίνοι...

o-samaras-oi-delfinoi-kai-oi-isorropies-tromou
«Ουδείς θα τολμήσει να μαχαιρώσει τη ΝΔ σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα» τονίζει με έμφαση σε συνομιλητές του ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρώντας ότι ουδείς εκ των φερόμενων ως δελφίνων δεν θα προχωρήσει σε ρήξη με τη σημερινή ηγεσία. 
Ο...
πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι όσο υπάρχει η μεγάλη εκκρεμότητα στη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την τρόικα τόσο πιο δύσκολο είναι να εκκινήσουν κάποιοι εσωκομματικές διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ με τον κρυφό στόχο να προκαλέσουν θέμα ηγεσίας.

«Θα πρόκειται για προδοτική πράξη» εμμένουν από την ηγετική ομάδα και στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Αντ. Σαμαρά, επισημαίνουν ότι εάν προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες διάφορα πρόσωπα στη συλλογή υπογραφών θα εκθέσουν ακόμα και τον Κώστα Καραμανλή.

Και αυτό, διότι όπως επισημαίνει σε συνομιλητές του, ο Αντ. Σαμαράς, ο πρώην Πρωθυπουργός τηρεί στάση ουδετερότητας και δεν προκρίνει κινήσεις που θα ενδυναμώσουν φαινόμενα εσωστρέφειας που είναι καταστροφικά για ΝΔ σε μια χρονική στιγμή που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες της «εθνικολαϊκιστικής», όπως την χαρακτηρίζει, συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Από την άλλη πλευρά, οι δελφίνοι ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους με στόχο να δημιουργήσουν ρήγμα στην ηγετική ομάδα και ευελπιστούν ότι θα έχουν τη στήριξη πολλών βουλευτών, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία ότι θα αμφισβητηθεί ευθέως ο Αντ. Σαμαράς.

 «Ήρθε η ώρα. Δεν θα περιμένουμε άλλο» επιμένουν από το στρατόπεδο των δελφίνων και οργανώνονται για μάχη σε σύντομο χρονικό διάστημα με το επιχείρημα ότι εάν η ΝΔ παραμείνει ως έχει θα την ξεπεράσει όχι μόνο η κοινωνία, αλλά και η ιστορία με ολέθρια αποτελέσματα για την παράταξη.

Ήδη, η Ντόρα Μπακογιάννη το…«φώναξε», τονίζοντας τις τελευταίες ημέρες με συνεντεύξεις της πως υπάρχει έντονη κινητικότητα στη ΝΔ με φόντο την αλλαγή σελίδας.

Ο Αντ. Σαμαράς οργανώνεται και ήδη την Παρασκευή, ως απάντηση η ΝΔ ανακοίνωσε την διεξαγωγή νομαρχιακών συνελεύσεων και προσυνδιασκέψεων με τελική κατάληξη την Εθνική Συνδιάσκεψη στα μέσα Ιουλίου, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται αποφασισμένος να κάνει και έναν ελιγμό στους δελφίνους, ανακοινώνοντας ο ίδιος τη διεξαγωγή συνεδρίου για τον Οκτώβριο του 2015. Φθάνει να μην κινηθούν πιο γρήγορα οι δελφίνοι…

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: