5.4.15

Συζήτηση σε «ναρκοθετημένο» πεδίο...

Η ελληνική κυβέρνηση έχει να δώσει και μια παράλληλη «μάχη» που αφορά τις επικοινωνιακές πτυχές των διαπραγματεύσεων, ιδιαίτερα μετά τη...
σωρεία δημοσιευμάτων αναφορικά με το «παρασκήνιο» των συζητήσεων στην Ομάδα των Βρυξελλών. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας την Πέμπτη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε βέλη κατά ορισμένων εταίρων, οι οποίοι, αν και αρχικά ζητούν εμπιστευτικότητα, διοχετεύουν έπειτα κείμενα που αποστέλλονται από την Αθήνα, με στόχο να απαξιωθούν και να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση. Το υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο χτες στο νέο δημοσίευμα του «Spiegel», είπε ότι «εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ» και απέρριψε τα όσα αποδίδονται στον συμμετέχοντα στο Euroworking Group, Νίκο Θεοχαράκη, αλλά και τα σχετικά με την υποτιθέμενη αποχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ από την Αθήνα. 

Η δε Νάντια Βαλαβάνη διέψευσε χτες ακόμα μια φορά στη Βουλή ότι επίκειται αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό ή σε είδη πρώτης ανάγκης.

Φαίνεται, όμως, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται μερικές φορές σε «ναρκοθετημένο» πεδίο λόγω της έλλειψης ενημέρωσης, που μπορεί να φτάνει μέχρι και στο επίπεδο των ηγετών των ευρωπαϊκών κρατών, πραγματικότητα που έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

Δυο είναι οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις: Ευρωπαίος ομόλογος του Αλέξη Τσίπρα τον ρώτησε γιατί στην Κρήτη είναι μειωμένος ο ΦΠΑ, γεγονός που δεν ισχύει και απορρίφθηκε από τον Ελληνα πρωθυπουργό. 

Αντίστοιχη ήταν και η περίπτωση άλλου αρχηγού κράτους που σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι ο μέσος όρος των μισθών των Ελλήνων δημόσιων υπαλλήλων είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Ο πρωθυπουργός έβγαλε από τον φάκελό του τα γραπτά στοιχεία και διέψευσε τον ισχυρισμό...

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: