12.4.15

Η Ανάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο...


BINTEO...
Οι αναμμένες λαμπάδες που πλημμύρισαν με φως τις εκκλησίες, οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και η ευχή «Χριστός Ανέστη» που ηχούσε στον αέρα σηματοδότησαν τη φετινή Ανάσταση.

Στην Ελλάδα, στην Κωνσταντινούπολη, την Αλεξάνδρεια, τα Ιεροσόλυμα, τη...
Μόσχα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, αλλά και σε κάθε γωνιά της γης που υπάρχουν ο ελληνισμός και η ορθοδοξία ακούστηκε το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου, «Χριστός Ανέστη, αληθώς Ανέστη».

real.gr ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΑΝΑΡΙ από realmedialive
Στην Κωνσταντινούπολη, στο κέντρο της Ορθοδοξίας επίκεντρο της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας ήταν το Φανάρι και ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Το ναό κατέκλυσαν εκατοντάδες πιστοί, τόσο από την ομογένεια της πόλης, όσο και επισκέπτες από την Ελλάδα που θέλησαν να βιώσουν την Ανάσταση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε τη Λειτουργία της Ανάστασης στον Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μεταδίδοντας στους πιστούς το Άγιο Φως που λίγες ώρες νωρίτερα ήρθε στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα. Πολλοί κάτοικοι της Αθήνας που δεν έφυγαν για τις γιορτινές ημέρες επέλεξαν τον ναό του Αγίου Διονυσίου κλείνοντας την οδό Σκουφά.
Με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Θεόδωρου.

real.gr ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΘΗΝΑ από realmedialive
Στα Ιεροσόλυμα, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που τελείται στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως είναι ιδιαίτερα κατανυκτική. Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και τις άλλες ορθόδοξες χώρες επισκέφθηκαν φέτος το Ισραήλ, προκειμένου να βιώσουν στους Αγίους Τόπους την κατάνυξη των ημερών.

Στη Ρωσία, επίκεντρο της Ανάστασης ήταν ο καθεδρικός Ναός του Σωτήρος, όπου ο Πατριάρχης Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησε με κατάνυξη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και χιλιάδες πιστοί.

Ανάσταση για τον απόδημο Ελληνισμό

Ξεχωριστό χρώμα έχει η Ανάσταση και στις χώρες που ζουν ομογενείς. Από την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, έως τον Καναδά και τις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου πλημμύρισε από τις χαρμόσυνες αναστάσιμες ψαλμωδίες και τις κωδωνοκρουσίες.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: