17.4.15

Και έτσι και …αλλιώς...

venizelos
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταγγέλλει απουσία εθνικής στρατηγικής και εσωτερικές αντιφάσεις στην πλειοψηφία. Μιλώντας χθες στη Βουλή όμως, το έκανε πολύ …ποιητικά.
Aναρωτώμενος τι έχει...
αλλάξει προς το καλύτερο τρεις μήνες μετά τις εκλογές, έκανε λόγο για μία «παλινδρόμηση» μπρος πίσω σε όλα τα μέτωπα.

Στην οικονομία για παράδειγμα,υποστήριξε πως έχουμε και διαπραγμάτευση για έντιμο συμβιβασμό και ρητορική προετοιμασία της ρήξης, και Επιτροπή αλήθειας για το χρέος και κανονική καταβολή δόσεων από την κυβέρνηση προς το ΔΝΤ, και υπογραφή της παράτασης του μνημονίου και άρνηση εμφάνισης της παράτασης και κύρωσής της από τη Βουλή, και αναμονή λύσης στο οικονομικό πρόβλημα από την Ευρώπη και αντιευρωπαϊκή εθνικολαϊκιστική έξαρση με επιπόλαιη διαχείριση των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ,τη Ρωσία και την Κίνα.

Στην ασφάλεια, έχουμε και κλείσιμο του ματιού στην ανομία, στους κουκουλοφόρους, τις καταλήψεις, και ασφυκτικό έλεγχο του κράτους με πελατειακούς διορισμούς πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγγενών.

Στο μεταναστευτικό, έχουμε –είπε- και μήνυμα στους διακινητές μεταναστών και προσφύγων πως η Ελλάδα είναι καλή πύλη εισόδου στην Ευρώπη και επίμονη διεκδίκηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής που βασίζεται στο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρώπης και στην αναλογική κατανομή βαρών μεταξύ των κρατών μελών.

Κοινώς, και έτσι και αλλιώς…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: