6.4.15

Διακίνηση σεναρίων για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας...


Ως μονόδρομο για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με αποχώρηση - εκδίωξη της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και την απομάκρυνση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τους Financial Times.
Τη σκέψη φέρονται να συμμερίζονται μεταξύ άλλων και ορισμένοι...
υπουργοί Οικονομικών χωρών - μελών της Ευρωζώνης.

Ως ιδανικότεροι συνεργάτες του κ. Τσίπρα σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα φέρονται, σύμφωνα με τους συγκεκριμένους αξιωματούχους, τα κόμματα της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

«Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει εάν επιθυμεί να είναι πρωθυπουργός ή αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε κατονομαστεί.
«Αυτή η κυβέρνηση (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) δεν μπορεί να επιβιώσει», τόνισαν πηγές υπουργείου Οικονομικών κράτους - μέλους της Ευρωζώνης, όπως αναφέρουν οι FT.

«Μέχρι πρόσφατα, ήμαστε περισσότερο λέσχη συζητήσεων παρά πολιτικό κόμμα, οπότε είναι δύσκολο να επιτύχουμε μια αποτελεσματική κομματική πειθαρχία. Μην ξεχνάτε ότι κυβερνούμε λιγότερο από 100 ημέρες», φέρεται να δηλώνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα, αναφερόμενο στις ανοικτές διαφωνίες ανάμεσα στις διάφορες τάσεις του κόμματος.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: