10.4.15

Γερμανία: Θετική η πληρωμή του ΔΝΤ...

...αλλά περιμένουμε μεταρρυθμίσεις...


Θετικά αποτιμά η γερμανική κυβέρνηση την αποπληρωμή από πλευρά Ελλάδας της δόσης προς το ΔΝΤ παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν...
πιστωτικό γεγονός. Θετικό φαίνεται να είναι και το κλίμα αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς εταίρους να περιμένουν ωστόσο μία τελική λίστα μεταρρυθμίσεων.


Θετικό σημάδι η καταβολή τη δόσης

Σχολιάζοντας την έγκαιρη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ από την Ελλάδα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας Κριστιάνε Βιρτς δήλωσε: «η γερμανική κυβέρνηση σημειώνει ότι η Ελλάδα εκπληρώνει και εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις πληρωμής. Δεν μπορώ από αυτή τη θέση να αξιολογήσω πώς είναι η κατάσταση σχετικά με τις μελλοντικές υποχρεώσεις της. Είναι βεβαίως σημαντικό δείγμα για το ότι η Ελλάδα έχει τη βούληση και είναι σε θέση να προχωρήσει αυτή την διαδικασία και να έρθει σε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε η δανειακή βοήθεια να φθάσει εκεί όπου χρειάζεται».

Πρόοδος αλλά με δουλειά... πολλή

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε ότι όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών καταγράφεται μεν πρόοδος αλλά ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και μένει «πολλή δουλειά».

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν δήλωσε πως «η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτη τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος».

«Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικων να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου» συνέχισε, λέγοντας πως «και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία».

«Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας» κατέληξε η εκπρόσωπος...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: