11.4.15

Η έκπληξη του Ιερώνυμου...

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
Αν δεν πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα...
Μια χαρμόσυνη είδηση και παράλληλα η ευχάριστη έκπληξη των γιορτινών ημερών του Πάσχα ήταν τα όσα ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη συμβολή της Εκκλησίας στην αποπληρωμή του χρέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιερώνυμος εμφανίστηκε με...
δηλώσεις του πρόθυμος να προχωρήσει από κοινού με την κυβέρνηση στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα έσοδα να διατεθούν στο μεγάλο βραχνά του χρέους, που κρατά δέσμια την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, για την εξεύρεση λύσης, έδειξε έτοιμος να συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο άλλωστε έχουν «χημεία» και σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης.

Αν δεν πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα (δε συνηθίζει εξάλλου τις μεγαλοστομίες ο Αρχιεπίσκοπος) και πιστέψουμε ως ειλικρινείς τις προθέσεις του, τότε ίσως μπορέσει να βρεθεί τρόπος, ώστε η Εκκλησία να καταστεί συμμέτοχος της τιτάνιας προσπάθειας για την απομείωση του χρέους.

Με ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέρος της κοινωνίας να είναι καχύποπτο και ιδιαίτερα επικριτικό για τη στάση και το ρόλο του κλήρου σε διάφορα ζητήματα, με κυριότερο τις σχέσεις με το κράτος και τα «ευεργετήματα» που δέχεται δίχως ανταπόδοση, η πρόταση Ιερώνυμου, εκτός από το σπουδαιότερο και προφανές, να πάρει δηλαδή ανάσα η χώρα και να αποφευχθούν νέα μέτρα, είναι δυνατόν να έχει περαιτέρω όφελος.

Να αποδείξει ότι η Εκκλησία όχι μόνο «λόγω» αλλά και «έργω» στέκεται στο πλευρό της Πολιτείας και επιπλέον να διευρύνει καθοριστικά την ήδη επιτελούμενη συνεισφορά της στο κοινωνικό σκέλος της ανακούφισης από τις πληγές που προκαλεί η ανθρωπιστική κρίση. Είθε! 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: