15.4.15

Ο Μπαρόζο κινδυνολογεί…

Ο κίνδυνος του Grexit είναι τώρα μεγαλύτερος…

Στο επικίνδυνο παιχνίδι της κινδυνολογίας, για ένα ενδεχόμενο Grexit, μπήκε και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Ο...
κίνδυνος ενός Grexit είναι τώρα μεγαλύτερος», δήλωσε σήμερα το βράδυ στο δίκτυο CNBC.

Ο κύριος Μπαρόζο είπε ακόμη ότι υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην μπορέσει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε να μπορέσει να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση του προγράμματος. Κάτι τέτοιο όμως θα αυξήσει αποφασιστικά τον κίνδυνο χρεοκοπίας ή εξόδου από την Ευρωζώνη.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ο κίνδυνος τελικά να μην υπάρξει αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος σήμερα, από όταν ήμουν εγώ επικεφαλής στην Κομισιόν. Συνεχίζω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα ήταν ένα εξαιρετικά άσχημο ενδεχόμενο, θα είναι ένα ταμπού που θα σπάσει», δήλωσε ο κύριος Μπαρόζο στο CNBC.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την εμπειρία, αλλά θα πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει να πορευτεί βάσει των κανόνων της Ευρωζώνης. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες 18 κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη γιατί ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά σε μια εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις», ανέφερε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: