14.4.15

Μ. Χρυσοβελώνη: Επιβεβλημένη η διερεύνηση...

Μ. Χρυσοβελώνη: Επιβεβλημένη η διερεύνηση των καταγγελιών του Αλ. Μητρόπουλου...των καταγγελιών του Αλ. Μητρόπουλου...


«Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μητρόπουλου σχετικά με τη "λίστα Νικολούδη" και το...
περιεχόμενό της, δηλαδή τα ονόματα όσων έχουν στείλει την τελευταία πενταετία εμβάσματα με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού, είναι ιδιαίτερα σοβαρές για να τις… πάρει ο άνεμος», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Πολύ δε περισσότερο, όταν ο ίδιος συνέδεσε ευθέως το περιεχόμενο της «λίστας Νικολούδη» με την αποκάλυψη - καταγγελία ότι δέχθηκε σωματική επίθεση την ημέρα που κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό. Οι καταγγελίες του κ. Μητρόπουλου ότι στη περιώνυμη «λίστα Νικολούδη», με συνολικό ποσό εμβασμάτων άνω των 100 δις ευρώ, περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών εν ενεργεία, πλην του ΚΚΕ, πρώην υπουργών Οικονομικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, χρήζουν αν μη τι άλλο, άμεσης και ξεκάθαρης απάντησης από τον αρμόδιο Υπουργό κατά της διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη, προς επιβεβαίωσή τους ή διάψευσή τους», τονίζει η Μ. Χρυσοβελώνη και συνεχίζει:
«Αν πράγματι υπάρχουν έστω ψήγματα αλήθειας στις καταγγελίες, θα πρέπει να εξεταστεί αν όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή είναι φοροδιαφεύγοντες, ιδιαίτερα δε, όσοι άσκησαν εξουσία και δη οικονομική την εποχή που επιβάλλονταν άνωθεν τα μνημόνια και επέφεραν την άγρια φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Και φυσικά οι φοροδιαφεύγοντες θα πρέπει να κληθούν να πληρώσουν. Δεν γίνεται να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν… μπανανία.
Αν, πάλι, οι καταγγελίες του κ. Μητρόπουλου δεν ευσταθούν, θα πρέπει να τύχουν άμεσης διάψευσης για να μη δηλητηριάζεται σε επικίνδυνο και διχαστικό βαθμό η πολιτική ατμόσφαιρα. Η διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Μητρόπουλου είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να αιωρούνται αναπάντητες στην πολιτική ατμόσφαιρα τέτοιου είδους και τέτοιας σοβαρότητας καταγγελίες», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: