26.4.15

Απέραντο νεκροταφείο το Νεπάλ...

BINTEO...
Θάνατος, συντρίμμια, απόγνωση, τρόμος. Η απίστευτης έντασης σεισμική δόνηση στο Νεπάλ προκάλεσε βιβλική καταστροφή.

Κάθε ώρα που περνά ο...
αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό ανεβαίνει δραματικά. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών οι νεκροί έχουν φτάσει τους 1.805, ενώ άλλοι 4.718 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ κάλεσε άλλες χώρες να αποστείλουν βοήθεια για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό, το χειρότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 81 χρόνια.

Στο Κατμαντού, κάτοικοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες, μέσα στη σκόνη που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος, με γυμνά χέρια. Χιλιάδες άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και πλέον, δεν έχουν που να πάνε. Ολόκληρες γειτονιές χάθηκαν από το πρόσωπο της γης. Το Νεπάλ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Την ίδια ώρα, συνολικά 17 ορειβάτες βρέθηκαν νεκροί στο Έβερεστ, καθώς ο σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε χιονοστιβάδα. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο Νταν Φρέντινμπεργκ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Google. Ο Φρέντινμπεργκ, ο οποίος ήταν έμπειρος ορειβάτης, μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στην εταιρεία, είχαν ξεκινήσει για να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Σύμφωνα με την αδελφή του, Μέγκαν, έχασε τη ζωή του καθώς υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. "Η ψυχή και το πνεύμα του θα ζουν μαζί μας", ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε περιοχές στην βόρεια Ινδία, στην Κίνα και στο Μπαγκλαντές, όπου επίσης υπήρξαν θύματα.
Ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν δραματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν στο Κατμαντού. Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας του Νεπάλ καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως και ο πύργος Νταράρα, που κατασκευάστηκε το 1832 και ανοικοδομήθηκε μετά τον σεισμό του 1934.


Το κεντρικό νοσοκομείο του Κατμαντού έχει γεμίσει με εκατοντάδες τραυματίες. Πολλοί από αυτούς έχουν πολύ σοβαρά τραύματα. Την ίδια ώρα, φιλοξενεί και ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους και θα έμεναν στον δρόμο.


Η διεθνής κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την καταστροφή που προκλήθηκε στο Νεπάλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι στέλνουν διασώστε προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: