11.4.15

Οι Γερμανοί μιλούν για τρίτο πακέτο...


Για τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, Μάρσελ Φρέιζερ, μιλώντας στο πρακτορείο "Bloomberg" και,  σχολιάζοντας τις σημερινες διαπραγματεύσεις του Bryssels Group, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι...
θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες. 

«Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Αυτό είναι το επείγον. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση από τους δανειστές της τα επόμενα τρία χρόνια, πιθανότατα γύρω στα 30 με 40 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρσέλ Φρέιζερ. 

Για τις διαπραγματεύσεις, σημείωσε ότι «πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις επόμενες εβδομάδες. Υπάρχει μία καθαρή δέσμευση από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου και του Βερολίνου». 

Μάλιστα, μιλώντας αποκλειστικά για την Γερμανία, είπε ότι «αυτό που ακούω από την πλευρά της Γερμανίας είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι η Ελλάδα θα έχει μία ευκαιρία, να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να έχει πρόσβαση στην χρηματοδότηση. Υπάρχει λοιπόν ένα σαφές μήνυμα από το Βερολίνο, ότι θέλουμε να υπάρξει συμφωνία και το μόνο που έχει να κάνει η ελληνική πλευρά είναι να στείλει το μήνυμα ότι δεσμεύεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις». 

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών ανέφερε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Ευρωπαίοι και η τρόικα λένε στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. «Η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει όσο λιγότερα γίνεται, προκειμένου να ικανοποιήσει το εσωτερικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πει ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα. Ωστόσο, οι δύο πλευρές θεωρώ ότι είναι πολύ πιο κοντά τώρα, οπότε είναι μόνο θέμα χρόνου» είπε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: