20.4.15

Άγρια κόντρα στη Βουλή...

BINTEO...
Τη μη διεξαγωγής της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας...
την αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η Πρόεδρος της Βουλής εισερχόμενη στην αίθουσα με καθυστέρηση 50 λεπτών διέκοψε τη συνεδρίαση επικαλούμενη το άρθρο 24 του κανονισμού και διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε απαρτία για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Εμείς τότε εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τη δυνατότητα της να διαπιστώσει απαρτία για την έναρξη της συνεδρίασης», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το προηγούμενο, το οποίο επιβλήθηκε από την ίδια την Πρόεδρο είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορεί να αποφασίσει, να ψηφίσει δηλαδή στο σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς δεν υπάρχουν στην αίθουσα 75 βουλευτές. Φαντάζομαι ότι και η Πρόεδρος από την Ρώμη που βρίσκεται θα είναι σφόδρα ενοχλημένη με την πρακτική να ακυρώνεται η ίδια η πολιτική την οποία εφάρμοσε».

«Αυτή τη στιγμή γίνεται πολύ συνειδητά μία διαδικασία προκειμένου να τορπιλίσει μία πολύ απλή διαδικασία», απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη και υπογράμμισε:

«Την προηγούμενη φορά η Πρόεδρος μετά την καθυστέρηση είπε στην έναρξη της συζητήσεως του νομοσχεδίου χρειαζόταν να παρθεί απόφαση και επί της διαδικασίας η οποία θα ακολουθούσε τις επόμενες δύο ημέρες. Ήταν τελείως διαφορετικό το θέμα. Σήμερα είναι τελείως τυπικό και νομίζω ότι συνειδητά γίνεται αυτό προκειμένου να δημιουργηθεί φασαρία εκ του μηδενός».

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «φθηνές δικαιολογίες» οι οποίες, όπως σημείωσε «μεταθέτουν το βάρος της καθυστέρησης της Προέδρου στο Σώμα και δεν θα γίνουν αποδεκτές από εδώ και στο εξής».

«Να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι η βουλή έχει κάποιους κανόνες και κάποιες παραδόσεις. Η απαρτία διαπιστώνεται κατά τη διακριτική ευχέρεια του προεδρείου, όχι όπως το βολεύει. Ελπίζω αυτό το οποίο έγινε σήμερα να γίνει ένα μάθημα στο προεδρείο, στο σύνολό του και να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με μία ερμηνεία του κανονισμού της βουλής, όπως επιθυμεί να το διαβάζει η κυρία Κωνσταντοπούλου», συμπλήρωσε.

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα κοινοβουλευτισμού, πόσο μάλλον από τον κ. Μητσοτάκη. Για να μην αναφερθώ σε όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Παρόλο που ενοχλήθηκε πάρα πολύ η Νέα Δημοκρατία και ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης από την ψήφιση του νομοσχεδίου και παρόλο που άλλη μία φορά προσπαθεί να διαβάλλει χωρίς κανένα σεβασμό την πρόεδρο της Βουλής, έπεσε στο κενό και η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί κανονικά», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε το βίντεο...


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: