20.4.15

ΦΩΤΟ από τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού...



Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας...
Στις 9.00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη της ηγεσίας, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται...
να καθίσουν 69 άτομα, ενώ στη δίκη θα κληθούν 300 μάρτυρες και θα συμμετάσχουν 120 συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Πρώτος μάρτυρας στη δίκη, θα είναι ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας.
Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας (7.30-11.30 π.μ.) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να γίνει πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε. Ν «Ο Στέφενσων», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε. Ν. και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών έχουν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στις 8.00 το πρωί στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.
Embedded image permalink
Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ισόγειο του Δημαρχείου έχει προγραμματίσει στις 8.00 ο Δήμος Κορυδαλλού, ο οποίος ζητεί την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης. Με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά.
Σημειώνεται ότι η δικαστική αίθουσα, στην οποία θα διεξαχθεί η δίκη γειτνιάζει με ένα μεγάλο συγκρότημα 11 σχολείων, από παιδικούς σταθμούς έως λύκεια και δύο αθλητικά κέντρα της πόλης και για το λόγο αυτό οι φορείς της περιοχής ζητούν να μεταφερθεί η δίκη σε άλλο χώρο εκτός του Κορυδαλλού. Επίσης, σύμφωνα με τον Δήμο Κορυδαλλού η χωροταξική τοποθέτηση των δικαστικών φυλακών «κόβει την πόλη στα δύο, με συνέπεια τις μέρες που θα διεξάγεται η δίκη να κινδυνεύει από συνεχή παράλυση βασικών λειτουργιών της».


πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: