23.4.15

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι μαθητές...

... που είχαν εγκλωβιστεί στην Ελβετία...
Επιλύθηκε το θέμα σχετικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
 Η... αποστολή σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Ανκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα, επεξηγεί το υπουργείο.

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το λύκειο για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη, δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.

«Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα» αναφέρει η ανακοίνωση «όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους, η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Ανκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα».

Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου, σε επικοινωνία με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κωνσταντίνο Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Το υπουργείο, καταλήγει η ανακοίνωση, από την καινούρια σχολική χρονιά, προτίθεται να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, «διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: