1.4.15

Κατρούγκαλος: Τοποθέτησε πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης...

Κατρούγκαλος: Τοποθέτησε πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Παρασκευόπουλου
... τη σύντροφο του Παρασκευόπουλου...
Την κυρια Ιφιγένεια Καμτσίδου, συμβία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, επέλεξε για τη θέση του νέου επικεφαλής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
 Η κυρια Καμτσίδου, είναι δικηγόρος στο ...
επάγγελμα και αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, συνάδελφος δηλαδή του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είναι επίσης συνταγματολόγος, με έδρα καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.



Η συγκεκριμένη τοποθέτηση μάλιστα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Κάτρούγκαλο να έχει διορίσει ως ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο του, δύο νεαρές δικηγόρους, υφιστάμενές του στη νομική εταιρία που είχε αναλάβει τις υποθέσεις των επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων με προμήθεια 12%.


Η   Καλτσίδου θα αναλάβει τα επίσημα καθήκοντά της σήμερα, καθώς ένα λάθος στο σχετικό ΦΕΚ, πήγε λίγο πίσω τη σχετική διαδικασία.


Πιο συγκεκριμένα, αντί στο ΦΕΚ η κ. Καλτσίδου να αναγράφεται ως πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, αναγραφόταν ως πρόεδρος του δ.σ του εν λόγω φορέα, ιδιότητα που δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική θέση για την οποία την προόριζε το υπουργείο. Προκειμένου να λυθεί η «παρεξήγηση» το υπουργείο πήρε πίσω το συγκεκριμένο ΦΕΚ και εξέδωσε άλλο με ορθή επανάληψη. 


Να σημειώσουμε πως από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι και σήμερα, επικεφαλής του ΕΚΔΔΑ ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό των Εθνικών Κέντρων Δημόσιας Διοίκησης, (μέλος του οποίου είναι και το ΕΚΔΔΑ,) κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η τοποθέτηση του οποίου έγινε για πρώτη φορά με ανοιχτή διαδικασία, υπό τον ΑΣΕΠ και με τριετή θητεία.



Να σημειώσουμε πως η κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου είναι επί σειρά ετών σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, έχοντας, ως ζευγάρι, συνάψει μεταξύ τους Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: