18.4.15

Εντόπισαν φοροφυγάδες, αλλά ψάχνουν τα λεφτά...


Τη σύσταση και λειτουργία μικτών κλιμακίων των ελεγκτικών μηχανισμών στις εισόδους όλης της χώρας, με στόχο την καταπολέμηση όλων των ειδών του λαθρεμπορίου (καύσιμα, καπνικά, κινέζικα προϊόντα κ.ά.) ανακοίνωσε επίσημα χθες ο Παναγιώτης Νικολούδης, υπογραμμίζοντας πως ο μοναδικός τρόπος για να ελεγχθούν οι ίδιοι οι μηχανισμοί ελέγχου της διαφθοράς είναι να...
υπάρχουν διαφορετικές υπηρεσίες (Τελωνεία, Οικονομική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων) με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες που η μία θα επιτηρεί την άλλη.

«Πίσω από αυτά τα κλιμάκια θα είναι η υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων της Αστυνομίας, και μετά θα είμαι εγώ, και πίσω από μένα ο πρωθυπουργός», είπε ο υπουργός.

«Kάποιοι δήλωναν 20-25.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο και είχαν 1 εκατ. καταθέσεις. Ελέγξαμε 28.000 ΑΦΜ, εντοπίσαμε πάνω από 5.500 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής μέχρι το 2011 ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ, έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ και στις εφορίες, αλλά ακόμα υπάρχει σημαντική δυσκολία να τα εισπράξουμε, εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» («Αυτοί είναι, πιάστε τους», 10.4.2015).

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου στη σελίδα 71 της Εφημερίδας των Συντακτών - Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί στις 18-19.04.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: