21.4.15

Οι Βρυξέλλες απαντούν στον Βαρουφάκη...

Είμαστε μακριά από συμφωνία...

Την ώρα που οι Βρυξέλλες «βλέπουν» μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, χωρίς να...
αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την εξεύρεση μιας άμεσης συμφωνίας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σίγουρος πως Ελλάδα και πιστωτές θα συμφωνήσουν σύντομα, ενώ καλεί τους δανειστές «να παραδεχθούν τα λάθη τους».

Λίγες ημέρες πριν το Eurogroup της 24ης Απριλίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση και οι «θεσμοί» βρίσκονται ακόμα μακριά από μια συμφωνία. Σύμφωνα με...
τον ίδιο αξιωματούχο, η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί τα αποθεματικά των περιφερειών και των δήμων της χώρας ήταν κάτι που είχαν ζητήσει επανειλημμένως οι εκπρόσωποι των «θεσμών» από την ελληνική κυβέρνηση.

«Οι θεσμοί ζητούσαν για πολλές, πολλές εβδομάδες την κεντρική διαχείριση των χρημάτων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά το μεσημέρι της Τρίτης σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ευρωπαϊκό ρεπορτάζ, τονίζοντας παράλληλα πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί η προθεσμία για την υποβολή μιας ολοκληρωμένης λίστας μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα στα τέλη Απριλίου, αναφέροντας ως νέα προθεσμία το τέλος Ιουνίου, όταν λήγει η παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμβούλευσε, μάλιστα, να πάει με μικρότερο «καλάθι» ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της Λετονίας, καθώς χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών, χαρακτηρίζοντάς το μια «απλή ενημέρωση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: