15.4.15

Δρίτσας: "Δεν οφείλεται σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής...

...η μεγάλη αύξηση μεταναστών"...


Η μεγάλη αύξηση του μεταναστευτικού κύματος δεν οφείλεται σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό, αλλά στο ότι ...
μεγαλώνουν τα προβλήματα κυρίως στην Συρία, αλλά και στις άλλες χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θ. Δρίτσας, σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους ναυτιλιακούς συντάκτες.

Ο κ. Δρίτσας παρουσιάζοντας συνοπτικά τη μέχρι τώρα δραστηριότητα του υπουργείου Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας. Δήλωσε ότι τα «θεσμικά εργαλεία» που υπάρχουν είναι λίγα και ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. 

Η ακτοπλοΐα είναι κοινωνική και παραγωγική δραστηριότητα και το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργεί χρειάζεται επανεξέταση για την οποία θα ανοίξουμε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για την αναμόρφωσή του, πρόσθεσε κ. Δρίτσας.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές που έγιναν από τις «μνημονιακές κυβερνήσεις» έθιξαν και υπηρεσίες, όπως είναι η πλοηγική που έχει πρόβλημα στελέχωσης, ενώ πρέπει να δημιουργηθούν και νέοι πλοηγικοί σταθμοί σε λιμάνια που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.
Για τους διαγωνισμούς ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι για τον τελευταίο για την κατάταξη σημαιοφόρων υπήρξαν πολλές και επώνυμες καταγγελίες για το κύρος του, οι οποίες εξετάστηκαν και καταλήξαμε στην επικύρωση του διαγωνισμού, ωστόσο πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που γίνονται οι διαγωνισμοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε ότι η εκμετάλλευσή του για αντιπολιτευτικούς λόγους είναι επικίνδυνη. Δεν είναι απλώς θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και θέμα κοινωνικής συνοχής και εθνικής ασφάλειας. Πρώτη φορά, τόνισε, υπάρχει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δεν χρειαζόμασταν, τόνισε, ούτε την κριτική της αντιπολίτευσης, ούτε τα σχόλια του Τύπου για να καταλάβουμε. Το ξέρουμε το θέμα. Είναι αβάσιμο αυτό που λέγεται ότι η αύξηση του μεταναστευτικού κύματος οφείλεται στην νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Ισχύει η εγκύκλιος από τις 8 Αυγούστου του 2013. Υπάρχουν, πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας, περίπου δύο εκατομμύρια στην Τουρκία που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη. Πρέπει, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάποια συνεργασία, η Τουρκία να δραστηριοποιηθεί περισσότερο για τον έλεγχο των διακινητών.
Ο αναπληρωτής υπουργός διέψευσε τον προκάτοχό του Μ. Βαρβιτσιώτη για το θέμα των προγραμμάτων από ΕΣΠΑ. «Δεν υπάρχει τίποτε από αυτά που λέει ο κ. Βαρβιτσιώτης και έχουν χαθεί και κάποια χρήματα», πρόσθεσε, «αλλά δεν θα κάνουμε φτηνή πολιτική».

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για τον ΟΛΠ και τις θέσεις που εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης στην Κίνα σχετικά μα την ιδιωτικοποίησή του, είπε ότι «δεν μυθοποιούμε τις ιδιωτικοποιήσεις» και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: