6.4.15

Νέα γερμανικά «πυρά» για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα...


Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα Ρωσίας, Γκέρνοτ  Έρλερ, θεωρεί ότι η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα «δεν θα αυξήσει ασφαλώς τους φίλους της Ελλάδας» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση  «να...
αναρωτηθεί, αν είναι έξυπνο να συνδέει τις ρωσικές κυρώσεις με τη διαφωνία που έχει με την Ε.Ε. σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Πούτιν για «πλάτες» στις «εθνικιστικές συντηρητικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας του, που επιλέγουν να αποστασιοποιηθούν από τις δυτικές αξίες».


«Η μπάλα βρίσκεται στην Ελλάδα»


Κατά της επίσκεψης Τσίπρα τάχθηκε και η Βέρα Χάσελφελντ, επικεφαλής της ομάδας χριστιανοκοινωνιστών βουλευτών στην ομοσπονδιακή βουλή, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως «αυτό το ταξίδι δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως εκδήλωση αναζήτησης περισσότερων χρημάτων από τη Ρωσία. Επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης, η Χάσελφελντ τόνισε πως δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την Ελλάδα. «Δεν τίθεται τέτοιο ερώτημα. Δεν πρέπει να σπάμε το κεφάλι μας, η μπάλα βρίσκεται στην Ελλάδα. Στους Έλληνες δόθηκε παράταση του προγράμματος, αλλά από την ημέρα της απόφασης στη γερμανική βουλή δεν έγινε τίποτα από ελληνικής πλευράς. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Όσο για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε πως μέχρι στιγμής είναι όλα στον αέρα, καθώς η Αθήνα δεν έχει επιδείξει σοβαρότητα. «Εάν δεν συγκεκριμενοποιηθούν δεν βλέπω περιθώρια κινήσεων. Ό,τι έχουμε πάρει μέχρι τώρα δεν μαρτυρά σοβαρότητα. Τα σχέδια κατατέθηκαν μόνο στα ελληνικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Έτσι δεν γίνεται. Εάν οι συμφωνίες δεν έχουν αξία και οι υποσχέσεις δεν τηρούνται, έχει πρόβλημα η Ευρώπη».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: