21.4.15

Διαξιφισμός Κούλογλου – Κύρτσου ...

Διαξιφισμός Κούλογλου – Κύρτσου για τη διαπραγμάτευση στον Real Fm 97,8
...για τη διαπραγμάτευση (ηχητικό)...
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, συνομίλησαν στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, και «μονομάχησαν», με φόντο τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Δεν είναι καλό το...
κλίμα. Έχουν αρχίσει και συζητάνε κάπως, αλλά η κυβέρνηση έχει βάλει τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές, που δυστυχώς είχε βάλει και η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή δεν συζητά την εξυγίανση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, που είναι και το πιο δύσκολο σημείο, διότι χρειάζεται να μειώσουμε την επιδότηση του συστήματος που είναι γύρω στα 14 δισ. τον χρόνο», σχολίασε αρχικά ο κ. Κύρτσος και συνέχισε:

«Δεν έχουμε πάρει δόση από τον περασμένο Αύγουστο. Και η προηγούμενη κυβέρνηση, έστηνε την τρόικα στο Παρίσι, έκανε διάφορα επειδή βρισκόταν υπό πίεση. Αν είχαμε τρέξει να προλάβουμε κλείνοντας το μνημόνιο, σήμερα θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση. Έτσι όπως βλέπω να κινείται η κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αυτό που θεωρούν οι ευρωπαίοι μεταρρυθμίσεις, εμείς μπορεί να το θεωρούμε τιμωρία, δεν βλέπω καλή εξέλιξη. Μπορεί, όπως έχει πει και ο Σόιμπλε, μέχρι τις 30 Ιουνίου να υπάρξει συμφωνία, αλλά αυτή θα είναι τόσο τραβηγμένη από τα μαλλιά και οι δύο πλευρές στα χαρακώματα, που αποκλείεται να αποτελέσει βάση, για μια νέα εκκίνηση της οικονομίας».

Απαντώντας, ο κ. Κούλογλου, σημείωσε: «Ο κ. Κύρτσος, έχει την άποψη ότι πρέπει να κοπούν, όπως άλλωστε πιέζει η πλευρά των δανειστών, οι επικουρικές συντάξεις μέχρι και κατά 90%. Αυτό η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το δεχθεί. Ούτε η προηγούμενη μπορούσε. Αυτό είναι ενάντια και στις προεκλογικές τις δεσμεύσεις αλλά κυρίως στη φιλοσοφία, ότι αν επιβάλουμε νέα υφεσιακά μέτρα, θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία. Δεν θα μπορέσει να ξαναπάρει η οικονομία μπροστά. Αν πάρουμε από τους συνταξιούχους τις επικουρικές συντάξεις, θα δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και ανθρωπιστικό και κοινωνικό αλλά και οικονομικό» και συνέχισε:

«Έχουμε να κάνουμε με μία δογματική εμμονή κάποιας πλευράς των δανειστών σε κάποια θέματα. Το ΔΝΤ θέλει ομαδικές απολύσεις και διαδικασίες που καταργούν την απεργία. Το πρόβλημα δεν είναι να υποταχθείς ή να πάρεις μέτρα, το θέμα είναι αν τα μέτρα θα αποδώσουν. Πέντε χρόνια, τα ίδια μέτρα δεν έχουν αποδώσει πουθενά. Η σύγκριση με την Πορτογαλία, είναι τραβηγμένη. Πρώτον, η Πορτογαλία ήταν σε λιγότερο δυσχερή θέση, δεύτερον, τις επιβλήθηκαν πολύ λιγότερο σκληρά μέτρα από ότι στην Ελλάδα. Δεν είναι ότι οι Πορτογάλοι ήταν καλά παιδιά, καλύτεροι από μας και τα καταφέρανε».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: