23.4.15

Σακοράφα: Συμφωνία μετά από σκληρή διαπραγμάτευση...

Σακοράφα: Συμφωνία μετά από σκληρή διαπραγμάτευσηHXHTIKO...
«Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα οδηγηθούμε σε μια συμφωνία έστω και μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση προς όφελος του ελληνικού λαού» τόνισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 προσθέτοντας ωστόσο ότι:

«Θα...
μου επιτρέψετε να πω ότι το Eurogroup είναι ένας πάρα πολύ σκληρός μηχανισμός, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι των λαών. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι αυτή η διαπραγμάτευση η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι μια δύσκολη μάχη, και στη μάχη αυτή, καθετί που κερδίζει η ελληνική κυβέρνηση, δεν αποτελεί κέρδος μονάχα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, θα μου επιτρέψετε να πω, και της ίδιας της Δημοκρατίας. Και κάθε μάχη που χάνεται είναι κέρδος πάνω στο πολλαπλό κέρδος των τραπεζών.

Για τον λόγο αυτό, η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορά στενά μόνο τον ελληνικό λαό αλλά την ίδια την υπόσταση της Ευρώπης. Αν θέλουμε να μιλάμε για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, που τον τελευταίο καιρό μάλλον μας έχει διαψεύσει. Θέλω να πω λοιπόν, ότι την κυβέρνησή μας τη βαραίνει μια πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, μια ευθύνη ιστορικών διαστάσεων, και θα κριθούμε και από τον ελληνικό λαό αλλά και από τους λαούς της Ευρώπης» σημείωσε η κ. Σακοράφα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού ο συμβιβασμός με μορφή δημοψηφίσματος, η ευρωβουλευτής απάντησε ότι:

«Καταρχάς, για να είναι ένας έντιμος συμβιβασμός, προσωπικά για εμένα, σημαίνει, ότι θα πρέπει να κατανοήσουν και οι εταίροι μας ότι τα προγράμματα, τα μνημόνια και όλες οι πιέσεις τις οποίες έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός, δεν έχουν αποτέλεσμα. Εδώ και πέντε χρόνια, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε μία μέγγενη… Ο ελληνικός λαός αυτά τα πέντε χρόνια στην κυριολεξία έχει κατασπαραχθεί. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν, ότι αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. Θα πρέπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να μπουν αυτά τα θέματα με ανοιχτά μυαλά, με ανοιχτή καρδιά και από τις δύο πλευρές» επεσήμανε η κ. Σακοράφα, τονίζοντας ότι:

«Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παραθέσει τα δικά προβλήματα και εκείνοι να κατανοήσουν τα προβλήματα, τα οποία δημιούργησαν και οι ίδιοι μέσα από τα λάθος προγράμματα που έδωσαν… Αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε έναν έντιμο συμβιβασμό».

Στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό προς όφελος του ελληνικού λαού, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε:

«Εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα συγκεκριμένο ερώτημα… Αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ να καταλάβω από πού θα αντλήσει το δικαίωμα η κυβέρνηση να υποχωρήσει σε θέματα τα οποία λέγαμε και λέμε, ότι ήταν οι κόκκινες γραμμές μας. Αυτή η κυβέρνηση υπάρχει γιατί έχει τη στήριξη του λαού μας. Είναι μια αριστερή κυβέρνηση. Δεν μπορεί να υπάρξει αν διαπιστωθεί δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτήν και στο λαϊκό αιτούμενο που ήταν η ψήφος την οποία άντλησε στις τελευταίες εκλογές» ανέφερε η κ. Σακοράφα συμπληρώνοντας ότι:

«Δεν είναι ούτε παράξενο ούτε κακό σε μία φάση που θα έχουμε φτάσει στην κυριολεξία στο ακρότατο σημείο της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, όπου τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σκληρά, να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να μην έχει ο ελληνικός λαός την τελευταία λέξη πάνω σε αυτό».

Ακούστε το ηχητικό, EΔΩ

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: