28.4.15

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο...

Τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για επίσπευση της συμφωνίας...για επίσπευση της συμφωνίας...
Νομοσχέδιο με το οποίο θα θεσμοθετούνται οι βασικές μεταρρυθμίσεις που...
θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα.

Με το πολυνομοσχέδιο θα κωδικοποιούνται οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της "λίστας Βαρουφάκη" στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. 

Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η λίστα εμπλουτίστηκε ποιοτικά και στο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν τα "κόκκινα" δάνεια και η bad bank, αλλά και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Στα φορολογικά, στις διατάξεις του σ/ν θα περιληφθούν τα θέματα της φορολογικής διοίκησης και η καλύτερη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, ενώ η διάρθρωση των συντελεστών του ΦΠΑ θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση τον Ιούνιο. Εξάλλου, δεν θα περιληφθεί σε αυτή τη φάση ο «φόρος διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της χώρας.

Η προώθηση του νομοσχεδίου θα αποτελέσει το έναυσμά της κυβέρνησης να ισχυριστεί ότι πλέον δεν διαπραγματεύεται «στον αέρα» αλλά με βάση συγκεκριμένες προτάσεις και πολιτικές. 

Αποχωρώντας από την σύσκεψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα κ. Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι η ομάδα δημιουργήθηκε για να δίνει άμεσα λύση σε βασικά αλλά και επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν από την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μάλιστα, δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου και ίσως πριν τελειώσει και ο Απρίλιος.

Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, και του κ. Δραγασάκης, συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς.

Στο μεταξύ, με μικρή καθυστέρηση ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η διαπραγμάτευση οικονομικού επιτελείου με την Ομάδα των Βρυξελλών όπου θα τεθεί υπόψιν και το νομοσχέδιο που θέλει να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση...
Τάσος Δασόπουλος
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: