24.4.15

Ντάισελμπλουμ: Ξεμένουμε από χρόνο..

Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να εκταμιευτεί η δόση«Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά μιλάμε άλλη γλώσσα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας...
Ξεμένουμε από χρόνο, προειδοποίησε ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα.
 Όπως είπε, οι συζητήσεις πρέπει να...
προοδεύσουν ταχύτερα. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να εκταμιευθούν χρήματα».

Ο Ντάισλεμπλουμ ανεφερε πως «κατανοώ ότι όλα τα μάτια είναι στην Ελλάδα αλλά σήμερα ήταν ένα κανονικό Eurogroup και υπήρχε μια πλήρης ατζέντα».

Αναφερόμενος ειδικά στο ελληνικό ζήτημα, παρατήρησε πως «οι θεσμοί μας ενημέρωσαν για τις συζητήσεις με την Ελλάδα και εμείς μπορέσαμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Ένας κατάλογος των ελληνικών μεταρρυθμίσεων απαιτείται και χρειάζεται μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία πριν την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού».

Κατανοώ ότι προσφάτως έχουν υπάρξει αρκετά θετικά δείγματα αλλά επί της ουσίας υπάρχουν πολλές διάφορες, συνέχισε.

Ξεμένουμε από χρόνο, γι’ αυτό οι συζητήσεις πρέπει να προοδεύσουν ταχύτερα, υπογράμμισε ακόμη.

«Ενημερωθήκαμε και νομίζω ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι στο επίκεντρο της προσοχής της Ελλάδας. Θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση στο επόμενο Eurogroup τον Μάιο», κατέληξε.

Την ανησυχία τους για την μικρή πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, εξέφρασαν στην ίδια συνεδρίαση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε μέσω Twitter, αμέσως μετά τη λήξη των συζητήσεων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις. 


Διαπιστώθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν επειγόντος οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε. 


Στο ίδιο κλίμα, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Μάλτας Εντουαρντ Σικλούνα, που δήλωσε μετά τη συνεδρίαση πως σημειώθηκε «πλήρης κατάρρευση στην επικοινωνία».

«Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά μιλάμε διαφορετική γλώσσα», δήλωσε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: