25.4.15

Στρατούλης: Οι θεσμοί εξυπηρετούν τοκογλυφικά συμφέροντα...

Δημ. Στρατούλης: Οι θεσμοί εξυπηρετούν τοκογλυφικά συμφέρονταΓια υποκριτική και ψεύτικη πίεση των εταίρων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στην ...
ημερίδα « Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών προϋπόθεση για την ισότητα» που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής /φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), τονίζοντας παράλληλα ότι οι θεσμοί εξυπηρετούν τοκογλυφικά συμφέροντα.

Ο Δημ. Στρατούλης αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup έκανε λόγο για ασφυκτική πίεση από τους θεσμούς ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε ενημερότητα για να πιέσει και αυτή από την πλευρά της. Όπως σημείωσε, υπάρχει πίεση για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει πρόωρη συνταξιοδότηση γυναικών στην Ελλάδα καθώς δεν τις συμφέρει.

Παράλληλα εξέφρασε τη δέσμευση του υπουργείο μετά τον Ιούνιο να περιορίσει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και να ενισχύσει την πλήρη εργασία. «Να καταργηθούν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας όπως είναι η ενοικίαση εργαζομένων, Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι δε γίνεται, να τους νοικιάσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης σημείωσε ότι θα καταργηθούν οι υπεργολαβίες δημοσίου τομέα, ενώ πρόσθεσε ότι ορισμένες θα μπορεί να τις αναλάβει ο ιδιωτικός τομέα. Ο Δημ. Στρατούλης ανέφερε παράλληλα ότι μέσω του ΣΕΠΕ θα γίνονται ειδικοί έλεγχοι όπου θα κρίνουν αν εφαρμόζονται οι νόμοι εργασιακών δικαιωμάτων όπως η πληρωμή.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: