3.4.15

Άφαντη η Βίκυ Σταμάτη...

Άφαντη η Βίκυ ΣταμάτηΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της Βίκυς Σταμάτη αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες...
δραπέτευσε από το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. 

Aστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χωριό καταγωγής της στο Ζέλι Φθιώτιδας προκειμένου να συλληφθεί σε περίπτωση που εμφανιστεί. Πάντως, εκφράζονται υποψίες ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε βοήθεια τόσο για την απόδραση της όσο και για την κάλυψη της στη συνέχεια γι’ αυτό και είναι δύσκολο να βρεθεί από την αστυνομία.

Επιπλέον εκφράζονται φόβοι για την ζωή της, καθώς στο δωμάτιο της άφησε ένα γράμμα με το οποίο καταγγέλλει την απόρριψη των δικαστών στο αίτημα της να αποφυλακιστεί. Ο στενός οικογενειακός κύκλος της και ο σύζυγος της, Άκης Τσοχατζόπουλος την περιέγραψαν απογοητευμένη στις τηλεφωνικές συνομιλίες της πριν από την απόδραση για την δικαστική απόφαση που ήταν η πέμπτη κατά σειρά απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η μητέρα και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη απηύθυναν έκκληση να επιστρέψει.

Μάλιστα, πριν από μία εβδομάδα η ίδια είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να βλάψει τον εαυτό της καθώς αισθανόταν μοναξιά και απελπισία. Ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, υπογράμμισε ότι μίλησε μαζί της πριν την απόδραση και του είπε ότι κανείς δεν θα την εμποδίσει να μείνει μακριά από το παιδί της. «Δεν θα πεθάνω τρελή εδώ μέσα και μακριά από το παιδί μου», φέρεται να είπε η Βίκυ Σταμάτη.

Την ίδια στιγμή ερευνώνται μετά από εντολή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση της συζύγου του πρώην υπουργού. Συγκεκριμένα, η Βίκυ Σταμάτη φέρεται να κατάφερε να βγει από το δωμάτιο της από την μπαλκονόπορτα, καθώς το λουκέτο ήταν ανοιχτό.

Παράλληλα η διοίκηση του Δρομοκαϊτείου και η αστυνομία αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες αναφορικά με την απόδραση. Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δεν φρουρούσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τη Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, αλλά ούτε έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη φρούρησης κρατουμένων εκτός των φυλακών. Εκτός των φυλακών την ευθύνης φρούρησης έχουν οι εξωτερικοί φρουροί, πρόσθεσε η Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία σημείωσε ότι για «τη φύλαξη των κρατουμένων εκτός των καταστημάτων κράτησης υπάρχει άλλη ανεξάρτητη υπηρεσία από εμάς, η οποία ονομάζεται εξωτερική φρουρά και η οποία υπάρχει σε όλα τα καταστήματα με σκοπό την μεταγωγή και τη φύλαξη των κρατουμένων εκτός των φυλακών, ενώ διοικείται μάλιστα από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και εποπτεύεται από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Επίσης, οι σωφρονιστικοί τόνισαν ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν την ευθύνη των κλειδιών του δωματίου νοσηλείας της κυρίας Σταμάτη «την έχει το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος ή η εξωτερική φρουρά που έχει την ευθύνη της φρούρησης των κρατουμένων»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: