3.4.15

Οι τρεις εκδοχές για την Βίκυ...

Τα τρία σενάρια για τη σύλληψη της Βίκυς Σταμάτη
Η Βίκυ Σταμάτη παραδόθηκε καθώς ένας γνωστός της τηλεφώνησε στο δικηγόρο της, την εντόπισαν οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από τηλεφώνημα άγνωστου άνδρα στην Άμεση Δράση ή μήπως...
κάποια κάτοικος του Χαϊδαρίου, αφού την αναγνώρισαν ανήλικα παιδιά τηλεφώνησε στην αστυνομία;

Τρία είναι τα βασικά σενάρια για τον εντοπισμό της συζύγου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθη λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στα σκαλιά της εκκλησίας Παναγίτσα στο Χαϊδάρι.

Ραγκούσης: Μου τηλεφώνησε ένας γνωστός της κυρίας Σταμάτη

Λίγες στιγμές μετά τον εντοπισμό της, ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης, ισχυρίστηκε πως κάποιος άντρας, γνωστός της Βίκυς Σταμάτη, του είχε τηλεφώνησει για να του υποδείξει το μέρος όπου βρισκόταν η Βίκυ Σταμάτη, ενώ ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι το μόνο που ψέλλισε εκείνη, ούσα καταπονημένη, ήταν πως έφυγε γιατί δεν άντεχε άλλο και ήθελε να πάει στο παιδί της, να το κρατήσει ξανά στην αγκαλιά της.

Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως κατά την επικοινωνία τους η Βίκυ Σταμάτη δεν του διευκρίνισε -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αν εκείνη δραπέτευσε και κάτω από ποιες συνθήκες. 


ΕΛ.ΑΣ: Άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση

Στον αντίποδα βρίσκονται όσα ισχυρίζονται άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρά τα λεγόμενα του συνηγόρου της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκου Ραγκούση, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε ότι υπάρχει μία γυναίκα με αθλητικά ρούχα μπροστά στην εκκλησία Παναγίτσα, στο Χαϊδάρι, η οποία μοιάζει με τη Βίκυ Σταμάτη. Είπε ακόμα, ότι η γυναίκα αυτή μιλούσε σε μια ομάδα παιδιών.

Η αστυνομία ενημέρωσε τον εισαγγελέα ενώ δύο άντρες της ομάδας ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή εντόπισαν τη Βίκυ Σταμάτη και αρχικά την οδήγησαν στο ΑΤ Χαϊδαρίου. Το πιθανότερο σενάριο για την αστυνομία είναι ότι αμέσως μετά την απόδρασή της περιπλανούνταν στην περιοχή από τη στιγμή που δραπεύτεσε από το Δρομοκαΐτειο μέχρι και τον εντοπισμό της.

Αυτόπτες μάρτυρες: Ανήλικα αγόρια εντόπισαν τη Βίκυ Σταμάτη

Μικρά παιδιά, περίπου 10 ετών, που έπαιζαν στο προαύλιο της εκκλησίας εντόπισαν και αναγνώρισαν τη Βίκυ Σταμάτη σε ένα από τα παγκάκια που βρίσκονται στο πίσω μέρος της εκκλησίας. Τα παιδιά συνόδευε η μητέρα ενός ανήλικου αγοριού, η οποία όταν πλησίασε τη γυναίκα για να δει αν όντως είναι η Βίκυ Σταμάτη, η ίδια φέρεται να της είπε: «Σας παρακαλώ, βοηθήστε με». Επειτα η μητέρα του αγοριού τηλεφώνησε στην αστυνομία κι έμεινε μαζί της μέχρι να φτάσουν στο σημαίο οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Όταν κατέφθασαν οι αρχές βρήκαν τη Βίκυ Σταμάτη, εμφανώς κουρασμένη και καταβεβλημένη από την ταλαιπωρία. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να έχει μείνει χωρίς φαγητό από το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισής της.

Κάτοικος της περιοχής είπε στο protothema.gr: «Σε αυτό το παγκάκι έμαθα πως βρέθηκε να κάθεται η κυρία Σταμάτη. Μάλιστα, όσοι την είδαν μου είπαν πως ήταν πολύ σκεπτική και απογοητευμένη. Αν ερχόμουν λίγο νωρίτερα θα την έβλεπα κι εγώ και σίγουρα θα την αναγνώριζα. Στο παιδάκι της ήθελε να πάει, πού αλλού θα πήγαινε; Τη λυπήθηκα όταν έμαθα ότι περιφερόταν από χθες στους δρόμους». 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: