6.4.15

Χρυσόγονος: Να εξηγήσει η κυβέρνηση το κατεπείγον ...


...της ανάθεσης των 500 εκατ. $...
Την ανάγκη περαιτέρω εξηγήσεων από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας σχετικά με το γιατί είναι κατεπείγουσα αυτή η δαπάνη ανακατασκευής των πολεμικών αεροπλάνων ύψους 500 εκατ. δολαρίων, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
Πρέπει να γίνει...
συζήτηση στη Βουλή, τόνισε, ώστε να εξηγήσουν αναλυτικά πού είναι το κατεπείγον του θέματος, γιατί, όπως ανέφερε, εγείρονται πολλά ερωτήματα ως προς το γιατί πρέπει αυτή η κίνηση να θεωρείται πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.

«Εδώ υπάρχει ερωτηματικό, εκτός αν υποτεθεί ότι το οπλικό αυτό σύστημα είναι απόλυτα και άμεσα αναγκαίο για τις ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε.


«Δεν είμαι ειδικός στα εξοπλιστικά, αλλά σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά το κατά πόσο είναι απαραίτητο να γίνει ακριβώς τώρα αυτή η δαπάνη» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Βήμα Fm.


Είναι σαφές, είπε πάντως ο κ. Χρυσόγονος, πως την πολιτική ευθύνη έχει ο υπουργός Αμυνας, ειδικά τη στιγμή που είναι και κυβερνητικός εταίρος, «καρφώνοντας» τον Πάνο Καμμένο. «Την πολιτική ευθύνη την έχει ο υπουργός Άμυνας» ήταν η ακριβής διατύπωσή του.


«Θέλω να ελπίζω ότι είναι επωφελής αυτή η συμφωνία», πρόσθεσε, αλλά «αυτό είναι κάτι που πρέπει να πουν οι ειδικοί».


«Και κατά πόσο αυτή πρέπει να είναι η 1η προτεραιότητα. Εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόγονος.


Αναφερόμενος στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 έναντι τιμήματος 500 εκατ.δολαρίων που αποφάσισε εν κρυπτώ το ΚΥΣΕΑ εκταμιεύοντας μάλιστα και προκαταβολή 45 εκατ.δολαρων, υπόθεση που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να εξηγήσει στη Βουλή πού βρίσκεται το κατεπείγον του θέματος».


Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του Κώστα Χρυσόγονου στο Βήμα Fm και στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: