9.4.15

Πίστη για συμφωνία στο κυβερνητικό επιτελείο...

Πίστη για συμφωνία στο κυβερνητικό επιτελείοΣε τμηματική εκταμίευση της δόσης στοχεύουν στο Μαξίμου...


Με το μυαλό όλων να επιστρέφει από τη Μόσχα και να κάνει τον απολογισμό των συμφωνιών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο κυβερνητικό επιτελείο επικεντρώνουν...
εκ νέου το ενδιαφέρον τους στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους. 

Σύμφωνα με τα όσα διαμηνύουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου με στόχο την τμηματική εκταμίευση της δόσης μέχρι και τον Ιούνιο που αναμένεται η οριστική συμφωνία για την επόμενη ημέρα της δανειακής σύμβασης.

Οι συζητήσεις με το Brussels Group και τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα συνεχίζονται και παρά τα ασφυκτικά πλαίσια από το Μαξίμου τονίζεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι και για το Μάιο. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι υπήρξαν βήματα προόδου στο Euroworking Group της Τετάρτης και προσδοκούν σε μία επί της αρχής συμφωνία ακόμα και πριν την 24η Απριλίου. 

Βάση της συζήτησης αποτέλεσε η λίστα των 26 σελίδων των μέτρων Βαρουφάκη. Κατά ορισμένες όμως ευρωπαικές πηγές η ελληνική πλευρά παρουσίασε και πρόσθετα συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις θέσεις των εταίρων και να διαμορφωθούν προϋποθέσεις μερικής έστω συμφωνίας.

Ωστόσο, την ίδια ώρα από το Μαξίμου διαφαίνεται η πρόθεση να μην υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις για τα αγκάθια στις συζητήσεις με τους δανειστές, που παραμένουν το ασφαλιστικό (περικοπές σε επικουρικές συντάξεις), τα εργασιακά (απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων) και οι αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου μπορεί να επικυρωθεί με τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά, χωρίς την υιοθέτηση υφεσιακών μέτρων, ενώ επιμένουν ότι σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι δανειστές επιμένουν να επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: