6.4.15

Βολές Ποταμιού κατά κυβέρνησης...

"Τα επικοινωνιακά παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν και όλοι πρέπει να ασχοληθούν με τη συνεχιζόμενη...
βύθιση της πραγματικής οικονομίας. Το να μεταθέτεις το ενδεχόμενο 'ατυχήματος' από εβδομάδα σε εβδομάδα δε συνιστά νίκη", σχολίασε με ανακοίνωσή του το Ποτάμι για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη, ότι «η Ελλάδα όχι μόνο θα πληρώσει τη δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ, αλλά θα πληρώνει τα χρέη της προς το Ταμείο "στο διηνεκές" το Ποτάμι επισημαίνει, ότι θα πρέπει "να διαγράψουμε τις απειλές του κ. Βούτση και του κ. Σκουρλέτη, που μιλούσαν για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών".

Σύμφωνα με το Ποτάμι, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει την υπολειπόμενη δόση των 7,2 δισ. (την οποία δεν χρειαζόμασταν αν θυμηθούμε τον 'παλιό' κ. Βαρουφάκη), όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, για να πληρώνει στο διηνεκές.

"Πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους και τα τεχνικά κλιμάκια να έχουν καλύτερη συνεργασία με του κυβερνητικούς αξιωματούχους -πράγμα που υποσχέθηκε ο κ. Βαρουφάκης- προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η αξιολόγηση", υποστηρίζει το Ποτάμι και προσθέτει, ότι δεν ήταν ανάγκη να πει αυτά στη κ. Λαγκάρντ, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Οικονομικών, αλλά θα έπρεπε η κυβέρνηση να ακούει την κοινωνία και τη λογική...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: