21.4.15

Πορεία μνήνης του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη...

Πορεία μνήνης του ΚΚΕ στη ΘεσσαλονίκηΠραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας...


Πορεία από τα γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη μέχρι το παλιό κτίριο της Ασφάλειας πραγματοποίησε...
νωρίτερα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 48 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, στις 21 Απριλίου 1967.

Στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας, των εξορισμένων και των πολιτικών κρατουμένων της που υπέστησαν βασανισμούς και διώξεις, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, το Σύλλογο Εξορισθέντων και Βασανισθέντων (ΣΦΕΑ 1967-74) και την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Στην ομιλία του το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Χριστιάνης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμβολή του ΚΚΕ στην αντιδικτατορική πάλη «με την αταλάντευτη στάση των κομμουνιστών στις φυλακές και στις εξορίες» και σημείωσε ότι από εκείνη την περίοδο βγαίνουν «σημαντικά συμπεράσματα για το λαό, με διαχρονικό χαρακτήρα και με έκφρασή τους στο σήμερα», καθώς επίσης και «το μήνυμα που σαλπίζει το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια» ότι «τα πάντα κατακτιούνται με θυσίες κόπο και πάλη σκληρή».

«Διδασκόμαστε από την πείρα, για το τι σημαίνει κόμμα ετοιμοπόλεμο, Κόμμα ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες και να ηγείται σε κάθε φάση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης, να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου», πρόσθεσε ο Ν. Χριστιάνης.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πρώην εξόριστοι και αντιδικτατορικοί αγωνιστές, εργαζόμενοι, φοιτητές, κ.α...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: