22.4.15

Τι θα πουν στο νέο τετ-α-τετ Τσίπρας και Μέρκελ...

H συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ αύριο στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής -μια συνάντηση που...
ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος- αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την ελληνική πλευρά αφού τα αποτελέσματα της θα καθορίσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Αν και ήδη η Ευρώπη έχει αρχίσει να μιλά για την απόφαση του Ιουνίου και όχι του Απρίλιου ή του Μαΐου η Αθήνα εμφανίζεται αισιόδοξη ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις. Όπως λένε μάλιστα κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες τα βήματα καλής θέλησης που έχει κάνει η Αθήνα είναι πολλά και συγκεκριμένα –χωρίς ωστόσο να παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές- και γι αυτό θα πρέπει να πρέπει να δρομολογηθεί λύση το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποδεσμευθούν τα χρήματα που πρέπει να πάρει η χώρα από τους δανειστές.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι το τηλεφώνημα που έγινε από την Καγκελαρία στην Αθήνα θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου αφού ποτέ ένα τηλεφώνημα από την Αγκελα Μέρκελ δεν είναι για καλό. Δεδομένου μάλιστα ότι τα τεχνικά κλιμάκια επιμένουν μέχρι και σήμερα που οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει αρκετά να ζητούν πρόσβαση σε όλα τα υπουργεία προκειμένου να ελέγχουν την ορθότητα των στοιχείων δείχνει ότι παρά την αισιοδοξία και τις καλές προθέσεις της Αθήνας τα πράγματα παραμείνουν κρίσιμα.

Εκτός των άλλων η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αφού το ροκάνισμα του χρόνου από την Ελληνική πλευρά δημιουργεί ανασφάλεια στις αγορές.

Η ελληνική πλευρά πάντως αναμένεται να επιμείνει ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, θα προβάλει τα έσοδα που έχει στα ταμεία από τις ρυθμίσεις στην εφορία , ενώ θα αναδείξει και τις κινήσεις που έχει κάνει για την αντιμετώπιση της διαπλοκής.

Αγκάθι και σε αυτή την συζήτηση αναμένεται να είναι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις φυλακές και το θέμα Ξηρού αφού η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί όπως φαίνεται να φανεί χρήσιμη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού …
Ελένη Καλογεροπούλου
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: