5.4.15

Η σύζυγος του Βαρουφάκη δίνει εξηγήσεις...

 Η επιστολή-απάντηση της Δανάης Στράτου για την ενοικίαση των σπιτιών της
...για την ενοικίαση των σπιτιών της...
Εξηγήσεις για την υπόθεση με τα σπίτια που ενοικίαζε σε τουρίστες στην Αθήνα και στην Αίγινα, χωρίς να έχει...
πάρει τη σχετική άδεια από τον ΕΟΤ, δίνει με επιστολή της η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επικαλούμενη άγνοια της σχετικής νομοθεσίας.

Όπως είχε αναφέρει η ίδια εφημερίδα σε δημοσίευμά της πριν από μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της απουσίας του ζεύγους στο εξωτερικό, το σπίτι της Δανάης Στράτου στην Αίγινα ενοικιάστηκε μέσω διαδικτύου σε τουρίστες έναντι αντιτίμου, ενώ με τον ίδιο τρόπο ενοικιαζόταν και το οικογενειακό της σπίτι στην Πλάκα. 


Όλα αυτά χωρίς το Ειδικό Σήμα του ΕΟΤ, το πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ. Το κόστος έκδοσής του δεν ξεπερνά συνήθως τα 500 ευρώ και η έκδοσή του γίνεται μέσα σε δέκα ημέρες.


Σε επιστολή της προς την εφημερίδα, η Δανάη Στράτου αναφέρει τα εξής:


«Τα τελευταία δύο χρόνια έλειπα στην Αμερική. Το σπίτι στην Αίγινα μού ανήκει. Χτίστηκε πριν 15 χρόνια σε οικόπεδο που μου παραχωρήθηκε από τους γονείς μου. Το σπίτι στην Αθήνα (περιοχή Μακρυγιάννη), στο οποίο διαμέναμε μέχρι πρόσφατα, ανήκει στη μητέρα μου. Νοίκιασα το σπίτι στην Αίγινα μία φορά, για μόνο δέκα μέρες, το καλοκαίρι του 2014 μέσω της γνωστής ιστοσελίδας AirBnB. (καμία ενοικίαση δεν προέκυψε από άλλες ιστοσελίδες στις οποίες εμφανίστηκε το σπίτι.) Προφανώς τα έσοδα από αυτή την ενοικίαση θα δηλωθούν στη φορολογική μου δήλωση το 2015. Σχετικά με το σήμα του ΕΟΤ αγνοούσα την ύπαρξή του και ως προς αυτό θα κάνω κάθε νόμιμη ενέργεια. Τέλος, να επισημάνω ότι σύζυγός μου ποτέ δεν μίλησε σε δημοσιογράφο για αυτά τα ζητήματα, ούτε και εξουσιοδότησε κανέναν να μιλήσει γι' αυτά».


Πάντως, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μην καταφέρει η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών να ενοικιάσει ξανά στο μέλλον (τουλάχιστον για διάστημα λίγων ημερών) το νεοκλασικό στη Μακρυγιάννη, κι' αυτό γιατί, σύμφωνα με τον νόμο, η χορήγηση του Ειδικού Σήματος του ΕΟΤ αφορά μονοκατοικίες και όχι διαμερίσματα σε πολυκατοικίες. Σημειώνεται ότι στο κτίριο, στο δεύτερο όροφο του οποίου βρίσκεται το διαμέρισμα της κ. Στράτου, υπάρχουν και άλλες ιδιοκτησίες και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η έκδοσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: